ABD’li Zynga, yerli oyun firması Peak’i 1,8 milyar dolara satın aldı

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga, Türk oyun şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın almak için anlaştıklarını duyurdu

Fotoğraf: AA

ABD’li mobil oyun geliştiricisi Zynga, yaklaşık 10 yıl önce İstanbul’da kurulan oyun firması Peak’i 1,8 milyar dolara satın aldı. 

Peak’ten yapılan açıklamada şirketin sadece ortaklık yapısının değişeceği, Peak ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmayacağı ve kendi markası altında faaliyetlerini sürdürecek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Peak’in kurucu CEO’su Sidar Şahin, "Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki anne ve babalara: Çocuklarınıza inanın

"Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması” diyen Şahin şöyle devam etti: 
 

Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.


"Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek"

Zynga CEO’su Frank Gibeau ise “Aramıza hoş geldin” dediği Peak’in dünyanın en iyi puzzle oyun geliştiricileri arasında yer aldığını söyledi ve ekledi: Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek. 

Global mobil oyun sektörünün devlerinden birini 10 yıl içinde Türkiye’den çıkardıklarını söyleyen Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü ise, şunları söyledi: 
 

Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik. 

Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga'nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz. 

Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak'in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak'in potansiyelinin bir göstergesi. 

Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.


Türkiye’nin en değerli şirketleri arasına girdi 

Türkiye için büyük önem taşıyan bu imzanın, Peak’i Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına yerleştirdiğini aktaran İnönü, "Bu anlaşma, güzel insanların bir arada büyük hayallere inandığı zaman her şeyi başarabileceğini somut bir şekilde vurguluyor. Başarının mimarı ise Türkiye'nin dört bir yanından aynı amaç ve değerler etrafında birleşmiş olan, genç ve müthiş heyecanlı ekibimiz. Bu anlaşmanın asıl değeri de işte tam burada yatıyor" ifadelerini kullandı.

Tarihi satışla ilgili ekonomi yönetiminden de açıklamalar geldi.

Twitter'dan yaptığı açıklamada "Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, şunları söyledi: 
 


Haberi sosyal medya hesabından "İlk Türk unicorn yani Turcorn hayırlı olsun" diyerek duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da şöyle konuştu: 
 



AA

DAHA FAZLA HABER OKU