34 haftalık hamileyken yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yakalanan ve bebeği sezaryenle alınmak zorunda kalan hemşire Dilek Akçabelen yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.
İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak görev yapan 30 yaşındaki Dilek Akçabelen, mart ayında heyet raporuyla erken doğum iznine ayrıldı.
Hastalığı komşusundan aldığı düşünülen Dilek Hemşire, 11 Nisan’da hastaneye kaldırıldı.
Durumu ağırlaşınca üç gün sonra bebeği sezaryenle alınan Dilek hemşire, 2,5 kilo doğan oğlu Tunç'u birkaç saniye görebildi.
Dilek hemşirenin böbrek rahatsızlığı ve hamileliğinde zayıflayan bağışıklığı nedeniyle durumu hızlı ilerledi, akciğerleri fonksiyonlarını yerine getirememeye başladı, nakil ihtiyacı doğdu. Akciğer nakli için organ nakli sırasına giren Dilek Akçabelen için olumlu haber gelmedi.
1,5 aydır yoğun bakımda olan Dilek hemşirenin durumu ağırdı.
Bakan Koca açıkladı
Dilek hemşirenin hayatını kaybettiğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıkladı.
Twitter’dan açıklama yapan Koca şunları kaydetti:
Dilek hemşire aramızdan ayrıldı. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum.
DİLEK HEMŞİRE ARAMIZDAN AYRILDI. Hastalığa, izinli olduğu günlerde yakalanmış, 11 Nisanda hastaneye kaldırılmıştı. Uzun bir mücadele verdi. Maalesef, COVID-19’a yenildi. Keşke yeni doğan oğlunu daha çok zamanlar görebilseydi. Allah rahmet etsin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. pic.twitter.com/KDn8srXkbJ
— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) May 31, 2020
Independent Türkçe