Helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant'ın otopsi raporu açıklandı

NBA efsanesi Kobe Bryant'ın otopsi raporuna göre kimlik tespiti, vücudunun tamamı yandığı için parmak iziyle tespit edilebildiği belirlendi

Kobe Bryant ve 13 yaşında hayatını kaybeden kızı Gianna  / Fotoğraf: AP

Amerikan Basketbol Ligi'nin NBA'in efsanelerinden Kobe Bryant ile kızının hayatını kaybettiği kazanın detayları ortaya çıktı. 

 

Kobe Bryant helikopter kazası - AP.jpg
Kobe Bryant'ın da içerisinde olduğu helikopterin enkazı / Fotoğraf: AP

 

Los Angeles Eyaleti Tıp Muhayenehanesi Koroner Bürosu tarafından paylaşılan raporda kırık kemikler, parçalanmış vücutlar ve yanan elbiselerdeki uçak yakıtı kokusuyla ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. 9 kişinin hayatını kaybettiği kaza sırasında araçta mekanik arıza tespit edilmediği açıklandı.

Otopsi raporunda, Kobe Bryant'ın kimlik tespitinin vücudunun tamamı yandığı için parmak iziyle tespit edilebildiği belirtildi. 

Kobe Bryant'ın vücudunda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve narkolepsi tedavisinde kullanılan metilfenidat ilacı bulunduğu vurgulandı.

 

Ara Zobayan - AP.jpg
Ara Zobayan / Fotoğraf: AP

 

Öte yandan Pilot Ara Zobayan'ın vücudunda alkol veya uyuşturucuya rastlanmayan kazada helikopterin saatte 296km hızla araziye düştüğü bildirildi.

Motor arızası ve mekanik arızanın rastlanmadığı kaza hakkında Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu'nun soruşturması sürüyor.

 

Kobe Bryant - Gianna - AP.jpg
Kobe Bryant ve kızı Gianna / Fotoğraf: AP

 

Tarihin en iyi basketbolcuları arasında gösterilen Kobe Bryant, kızı Gianna ile birlikte 26 Ocak günü geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

 

Altobelli ailesi - AP.jpg
Kazada hayatını kaybeden Altobelli ailesi / Fotoğraf: AP

 

Kobe ve kızının yanı sıra helikopterde 13 yaşındaki Gianna'nın takım arkadaşları Alyssa Altobelli ve Payton Chester; ebeveynleri Keri ve John Altobelli; Sarah Chester; basketbol yardımcı antrenörü Christina Mauser; ve pilot Ara Zobayan'ın da olduğu kazada 9 kişi yaşamını yitirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU