Quentin Tarantino, Ucuz Roman'ın en gizemli karakterinin hikayesini nihayet açıkladı

Hayranların uzun zamandır karakterin filmdeki kısa süreli varlığı hakkında teorileri bulunuyor

(IMDb)

Ucuz Roman (Pulp Fiction) hayranları uzun zamandır filmin en gizemli (ve tartışmalı) karakterinin ardındaki hikayeyi merak ediyordu.

Ne var ki yeni bir röportajda Quentin Tarantino nihayet deri esir kıyafetlerinden başka bir şey giymeyen sessiz karakter Gimp'in hikayesine ışık tuttu.

1994 yapımı filmde Butch Coolidge (Bruce Willis) ve Marsellus Wallace'ın (Ving Rhames) kavgalarının, bir rehin dükkanı sahibi ve güvenlik görevlisinin ikamet yerlerine kaymasıyla, bu ikili tarafından yakalanmalarının ardından Gimp’in kısa süren sahnesi geliyor. Gimp bodrum katında tutulan bir mahkum olarak karşımıza çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Empire dergisine konuşan Tarantino, Gimp'in hikayesine dair fikirlerini açıkladı.

Yönetmen, “Filmde bu şekilde olmuyor ama yazarken aklımda Gimp'in öldüğü vardı. Butch onu yere serdi ve bayıldıktan sonra (Gimp) kendini astı. Geçmiş hikayesi açısından otostopçu ya da 7 yıl önce arabalarına aldıkları biri gibiydi ve onu eğitip mükemmel bir kurban yaptılar" diye konuştu.

Bu detayın ilgisini çekeceği bir kişi de Gimp'i canlandıran aktör Steve Hibbert.

2014'te Vulture dergisine rolü hakkında konuşan Hibbert, “(Quentin'e) bakardım ve omuz silkerdi, baş parmağıyla onaylardı, o kadar” demişti.

Empire'la röportajında Tarantino iddialı çifte film denemesi Grindhouse’un, ortak yönetmen Robert Rodriguez'le birlikte “fazla havalı” olmaya çalıştıkları için başarısız olduğunu da söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU