Apple’ın her sene eylülde yaptığı “yeni iPhone tanıtımı” bu yıl ertelenebilir

The Wall Street Journal’ın haberine göre eylülde üç yeni iPhone modeli tanıtmayı planlayan Apple, bu yıl ki lansmanı erteleyebilir. Erteleme olmasa dâhi seri üretime geçiş kolay olmayacak

Apple CEO'su Tim Cook, 2016'da iPhone 7 modelini tanıtmıştı/ Fotoğraf: AP

Her yıl amiral gemisi iPhone’un yeni modelini eylülde tanıtan Apple, teknoloji dünyasının her sene merakla beklediği ürününü bu yıl bir süre bekletebilir. 

The Wall Street Journal’ın (WSJ) konuyla ilgili kaynaklarına dayandırdığı haberine göre yeni iPhone’un seri üretimi bir ay ertelenebilir. Yani eylülde lansman gerçekleşse bile yeni iPhone’lar piyasada olmayacak. 

WSJ’nin haberine göre tanıtılması beklenen 5G teknolojili üç modelin ekran genişlikleri 5,4, 6,1 ve 6,7 inç olacak. Ancak ertelemeden kaç akıllı telefon etkilenecek henüz kesinleşmiş değil. 

Koronavirüs salgını başlamadan önce analistler, 2020’de açıklanacak iPhone’un,  2015’te piyasaya sürülen iPhone’ları temel almak yerine “büyük bir değişim döngüsünde” olmasını bekliyordu. 

ABD merkezli küresel ticaret ve teknoloji şirketi Susquehanna, ocakta yaptığı açıklamada, Apple’ın 5G desteği için yeni bir anten üzerinde çalışma kararının, bugüne kadarki en hızlı yeni modelin tanıtımını aralık ya da Ocak 2021’e erteleyebileceğini söylemişti. 

Uluslararası bankacılık devi JP Morgan, Apple’ın yeni ürününün 1-2 ay gecikeceğini öngörürken, Asya’nın en büyük ekonomi yayını Nikkesi Asian Review, mart tarihli bir haberinde, yeni iPhone tanıtımının düşen talep nedeniyle birkaç ay ertelenebileceğini yazmıştı. 

Çin merkezli yatırım danışmanlığı firması TF International Securities’in Apple analisti Ming-Chi Kuo, CNBC’ye verdiği röportajda, iPhone sevkiyatlarının yüzde 10 ila 15 gerileyeceğini söyledi. Bu durumun gerekçesi ise yalnızca tedarik zincirindeki sorunlar değil. Zira, Ming-Chi Kuo’ya göre ABD’de çok fazla kişinin işini kaybettiği bir ortamda insanların yeni bir telefona en az 1000 dolar vermeye ikna olması kolay değil. 

Kuo, 5,4 ve 6,1 inç büyüklüğündeki telefonların seri üretiminin eylülde başlayacağını öngörürken, 6,7 inç için bu süre ekimden önce başlayamaz. Çünkü, bu en geniş modelin tasarımı diğerlerine göre daha karmaşık. 

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU