Koronavirüsü yenen Boris Johnson taburcu edildi

Bir süre görevine dönmeyecek olan Johnson, 3 gün boyunca yoğun bakımda kalmıştı

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık’ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Başbakan Boris Johnson hastaneden taburcu edildi. 

Başbakanlık ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Johnson'ın taburcu edildiği ve iyileşme sürecini Londra'ya 65 kilometre uzaklıktaki Başbakanlık konutu Chequers'te geçireceği belirtildi.   

Başbakan'ın doktorlarının tavsiyesi uyarınca hemen görevine dönmeyeceği ve tedavi gördüğü St. Thomas Hastanesi personeline teşekkür ettiği aktarıldı.

Johnson'a Dışişleri Bakanı Dominic Raab vekalet ediyordu.

Başbakan'ın nişanlısı Carrie Symonds sosyal medya hesabından, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Size asla borcumu ödeyemem. Size teşekkür etmeyi asla bırakmayacağım. Geçen hafta gerçekten de çok karanlık zamanlar yaşadık” paylaşımında bulundu.  

Birleşik Krallık’ta 78 bin 991 kişinin enfekte olduğu, 9 bin 875 kişinin de hayatını kaybettiği biliniyor

27 Mart'ta belirtiler başladı

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın, 27 Mart'ta yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı. O tarihten itibaren kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Durumu düzelmeyen, ateş ve öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine de ertesi gün yoğun bakıma alınmıştı.

Üç gün yoğun bakımda kalan Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığı ancak solunum cihazına bağlanmadığı bildirilmişti.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU