Elton John AIDS Vakfı koronavirüs nedeniyle 1 milyon dolarlık acil durum fonu oluşturdu

Vakıf, HIV pozitif kişileri koronavirüs salgını süresince korumak için ilgili kurumlara nakit yardımda bulunacak

(Reuters)

Elton John, koronavirüs krizi esnasında “geride bırakılmamaları” için, HIV veya AIDS’le yaşayan kişiler için çalışma yürüten kuruluşlara yardım amaçlı 1 milyon dolarlık (yaklaşık 6,8 milyon TL) bir acil yardım fonu oluşturdu.

Reuters’ta yer alan habere göre küresel koronavirüs salgını dünyanın her yerinde sağlık sistemlerinin üstündeki baskıyı arttırırken İngiliz müzisyen, Elton John AIDS Vakfı’nın kuruluşlara HIV ve AIDS’le ilgili çalışmalarını sürdürebilmelerine destek olmak için nakit yardım yapacağını söyledi.

73 yaşındaki Elton John, Los Angeles’taki evinde çektiği videoda şunları söyledi:

İlaç dağıtımı, tetkik ve önleyici tedavi, birkaç hafta önce olduğu kadar basit değil. Dolayısıyla yeni Kovid- 19 acil durum fonumuz, ön saflarda faaliyet gösteren dost kuruluşlara, pandemiye ve toplumun en kenarlarına itilmiş topluluklarda HIV önleme ve bakım çalışmaları üzerindeki etkilerine dair hazırlanma ve karşılık verme konusunda yardımcı olacak.

Sağlık uzmanları ve aktivistlere göre, koronavirüs tedavi gören HIV-pozitif kişilere karşı bir tehdit olarak görülmese de bağışıklık sistemi zayıflamış olanlara veya durumlarından haberdar olmayanlara daha büyük risk teşkil edebilir.

Şarkıcının kâr amacı gütmeyen kuruluşu, HIV/AIDS olan veya olma riski bulunan ve artık koronavirüs nedeniyle ek bir tehdit altında bulunan kişilerin karşı karşıya kalabileceği “belirli zorluklara” karşı çözümleri fonlayacağını söyledi.

 

Reuters

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU