Birleşik Krallık'ta bir kadına doğru "koronavirüs" diye bağırarak tükürdüğü iddia edilen çocuk tutuklandı

Ayrıca iki adam, koronavirüsle ilişkili saldırı iddiasıyla tutuklandı

Birleşik Krallık'ta Kovid-19'a yakalanmış vaka sayısında artış yaşanıyor (Reuters)

Bir kadının üzerine öksürüp tükürdüğü ve "koronavirüs" diye bağırdığı iddia edilen 14 yaşındaki bir çocuk tutuklandı.

Yasal nedenlerle ismi saklı tutulan çocuk, 17 Mart'ta Greater Manchester'a bağlı Ashton-under-Lyne şehir merkezinde 66 yaşındaki bir kadını hedef almakla suçlanıyor.

Birleşik Krallık'ta 39. bölümde (1988 tarihli Ceza Yargılaması Hukuku'na göre adi saldırılar ve darp suçlarına dair bölüm -ç.n.) tanımlanan suçlar kapsamında bir saldırıyla suçlanan çocuk, 7 Nisan'da Tameside Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.

Manchester şehrindeyse iki adam, içinde polis memurlarının da yer aldığı benzer saldırılarla suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

38 yaşındaki Samuel Konneh perşembe günü Withington'da bir kadının saldırıya uğradığı haberi üzerine duruma müdahale etmek için olay yerine giden 4 polis memurunun yüzüne kan tükürmesinin ardından tutuklandı.

Konneh olayla ilgili olarak kasten ağır yaralamaya teşebbüsten yöneltilen 4 ayrı suçlama nedeniyle cumartesi günü Manchester ve Salford Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

Withingtonlı Konneh ayrıca bir kadın mağdurla ilişkili olarak bir taciz, bir de darp suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Suçlamalara herhangi bir itirazda bulunmayan sanık, 24 Nisan'da Manchester Ceza Mahkemesi'nde yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalacak.

Aynı gün Manchester'da meydana gelen bir diğer olayda 33 yaşındaki Mateusz Rejewski de koronavirüs taşıdığını öne sürerek bir polis memuruna doğru öksürmekle suçlanıyor.

Olay polisin, Piccadilly Gardens'ta dağılma alanı kuralını (Birleşik Krallık'ta bu şekilde tanımlanan bölgelerde polis iki ya da daha fazla kişiden yanlış bir şey yapmaları halinde ya da birilerine sıkıntı çıkarmaları ihtimali üzerine buralardan ayrılmalarını isteyebiliyor, aksi halde tutuklama gelebiliyor -ed.n) ihlal eden Rejewski'yi gözaltına aldığı sırada yaşandı.

Üzerine öksürülen ve gözaltı işlemini gerçekleştiren polis memuru, iddia edilen olaydan bu yana tedbir amaçlı gönüllü tecritte bulunuyor.
 


Sabit bir adresi bulunmayan Rejewski, bir acil servis görevlisine yönelik adi saldırı (bir kişiyi tehdit etme ya da saldırıya uğrama korkusu yaşatmaya dair ceza gerektiren suçları ifade ediyor -ed.n.) suçuyla ve dağılma alanı uyarısını çiğnemekle itham ediliyor.

Gözaltına tutulan Rejewski, 28 Nisan'da Manchester Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.

Bu arada İskoçya polisi de bir sağlık çalışanının yüzüne doğru öksürüp bu kişiye koronavirüs bulaşacağını söyleyen bir genci arıyor.

Öne sürülen saldırı, Banchory kasabasında cuma günü gencin el sallayarak söz konusu kadının arabasını durdurmasının ardından gerçekleşti.

Şüphelinin 13'le 16 yaş arasında, 1,67 boylarında, zayıf yapılı ve yerel aksana sahip olduğu bildirildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU