Benzine yıl başından bu yana yapılan yedinci indirim: Fiyatlardaki düşüş 2 liraya yaklaştı

Koronavirüs salgınının petrol fiyatlarındaki talebi düşürmesi, varil fiyatını da 30 dolar altına çekmesi, Türkiye’deki tüketiciye olumlu yansıyor. Bir ayda üçüncü büyük indirim yapıldı

Fotoğraf: Pixabay

Suudi Arabistan'ın enerji şirketi Saudi Aramco tesislerine yapılan saldırılar, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesi gibi gelişmeler sonrası yıla kayıplarla başlayan petrol piyasası, en güçlü darbeyi ise koronavirüs salgınıyla aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tüm dünyada 180 binden fazla insana bulaşan virüsün yarattığı endişenin petrol tüketimini azaltmasıyla varil fiyatı, 2016'dan bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 30 dolar altını gördü. 

Sektördeki bu karmaşa Türkiye'deki benzin fiyatlarını yıl başından bu yana ciddi oranda düşürdü. 

Ocaktan bu yana benzin fiyatlarına altı kez indirim, üç defa da zam yapıldı. İki uygulamanın toplamına bakıldığında fiyatların 1 lira 47 kuruş düştüğü görülüyor. 

Son olarak dün gece 7 kuruş zam yapılmasının ardından bu geceden geçerli olmak üzere 25 kuruş daha indirim yapıldı. 

Böylece Ankara'da ortalama 5,69 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,44 lira oldu. İstanbul fiyatları 5,60 liradan 5,35 liraya düştü ve  İzmir'deki 5,70 liralık benzin 5,45 lira seviyesini gördü. 

Son bir ayda benzinin litre fiyatında 11 Mart'ta 60, 14 Mart'ta 51 kuruş indirime gidilmişti.  Dün gece ise 7 kuruş zam yapılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU