Kılıçdaroğlu devreye girdi, başkanlar rakip aday çıkarmaktan vazgeçti, Kaftancıoğlu kongrede tek aday

Kılıçdaroğlu’nun Ataşehir, Maltepe, Bakırköy belediye başkanlarını arayarak aday çıkarmamalarını istemesi üzerine buralardan destek alan Cemal Canpolat’ın adaylıktan vazgeçtiği iddia edildi. Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Kongresi’ne tek aday olarak gidiyor

Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu'na desteğini açıkladı / Fotoğraf: AA

Önümüzdeki iki yıl boyunca CHP İstanbul İl Başkanı’nı belirleyecek olan CHP İstanbul Kongresi’nde sona yaklaşıldı.

Mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu, kongreye tek aday olarak gidiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir önceki dönem CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın geçtiğimiz Pazar günü adaylığını açıklamayı planladığı öne sürülmüştü.

Ancak Canpolat'ın Kılıçdaroğlu'nun kendisini arayarak ricacı olması üzerine adaylığını açıklamaktan vazgeçti.

Independent Türkçe'ye konuşan Cemal Canpolat, adaylıktan Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine vazgeçtiğini doğrulayarak şöyle konuştu:

Ben baştan beri adayım diye ortaya çıkmadım. Ancak parti tabanından aday olmam noktasında ısrarlı talepler geldi. Ancak Sayın Genel Başkan, aday olmamamı rica edip, Canan Hanım'la yola devam etmek istediğini söyleyince yeni bir polemik başlatmamak ve bizim üzerimizden genel başkanının tartışılmasını engellemek için adaylığımı açıklamadım.

 

imamoğlu.jpg
Canpolat, İmamoğlu'nun kongrede divan başkanı olmasını önerdi / Fotoğraf: AA

 

İmamoğlu, kongrede divan başkanı olsun önerisi

Canpolat ayrıca geçtiğimiz günlerde fikir alışverişinde bulunmak üzere Kaftancıoğlu ile bir araya gelerek bir kahve içtiklerini doğrulayarak bu görüşmede kongrede divan başkanı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu önerdiğini kaydetti.

CHP kulislerine göre Canpolat neden aday olmadı?

Canpolat'ın açıklamasına karşın CHP kulislerinde aday olmamasıyla ilgili farklı iddialar konuşuluyor.

Adaylığını açıklamasına kesin gözüyle bakılan Canpolat’ın son anda vazgeçmesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu lehine devreye girmesinin etkili olduğu iddia edildi.

Kulislerde konuşulanlara göre sürecin şöyle geliştiği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz 25 Ocak 2020 günü yeni seçilen 39 ilçe başkanıyla yaptığı toplantıda yola Kaftancıoğlu’yla devam etmek istediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına karşın eski il başkanı Canpolat’ın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve  Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da desteğini arkasına alarak adaylığını açıklamaya hazırlanması üzerine Kılıçdaroğlu bir kez daha devreye girdi.

Her üç başkanın da geçen yerel seçimler öncesinde yeniden aday gösterilmelerini istemediği için Kaftancıoğlu’na muhalif olduğu iddia ediliyordu.

cemalcan.jpg
Kılıçdaroğlu'nun Kaftancıoğlu'na desteğini açıklaması üzerine Canpolat adaylıktan vazgeçti / Fotoğraf: AA

 

Kaftancıoğlu'yla yola devam etmek istediğini söyledi

Kılıçdaroğlu’nun her üç belediye başkanını da arayarak birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesi için aday çıkarmamalarını istediği ve adayının Kaftancıoğlu olduğunu söylediği öne sürüldü.

CHP kulislerine göre bundan sonraki süreç şöyle gelişti. 

İlgezdi ve yakın zamana kadar Kaftancıoğlu’na karşı kongrede rakip olarak bir başka kadın adayla çıkılması gerektiğini savunduğu iddia edilen Kerimoğlu, bu talebe olumlu cevap verdi.

Sadece Ali Kılıç’ın aday olması halinde Canpolat’ı desteklemek konusunda kararlı olduğunu söylediği öne sürüldü.

Ancak delege üzerinde etkileri olan İlgezdi ve Kerimoğlu’ndan beklediği desteği alamayacağını gören Canpolat’ın adaylığını açıklamaktan vazgeçtiği kaydedildi.

Bu iddiaları sorduğumuz Canpolat, konudan haberi olmadığını yorum yapamayacağını söyledi.

Bu durumda adaylığını bugün açıklayacak olan Kaftancıoğlu, Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak kongrede tek aday olarak gidecek ve iki yıl boyunca İstanbul örgütünü yönetecek. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU