Anıtkabir’de tezahüratta bulunanlara hakaret eden kişi hakkında İYİ Parti’den açıklama: Partimizle resmî ya da gayriresmî ilişkisi yoktur

Sosyal medyada yaptığı hakaret dolu bir paylaşımın ardından gözaltına alınan ve İYİ Partili olduğu iddia edilen M.A. hakkında İYİ Parti’den açıklama geldi

Sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesine sevk edilen M.A, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı/ Fotoğraf: AA

Kocaeli’de yaşayan ve iş insanı olduğu belirtilen M.A. isimli şahısın sosyal medyada paylaştığı bir video kısa zamanda yayılarak birçok kişinin tepkisini çekti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anıtkabir ziyareti sırasında tezahüratta bulunan kişilere yönelik küfürlü ifadeler kullanan kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlamasıyla Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın ardından M.A. dün gözaltına alındı.  

Sağlık kontrolünün ardından Kocaeli Adliyesine sevk edilen M.A, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medyada, M.A.’nın İYİ Parti üyesi olduğu yönünde iddiaların yer almasının ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, yazılı bir açıklama yaptı. 

Yapılan paylaşımı şiddetle kınadıklarını belirten açıklamada “Bu kişinin İYİ Parti ile resmî ya da gayriresmî hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır” denildi. 

“Bugün sosyal medyada paylaşılan hadsiz ve ahlaksız bir görüntü, bazı çevrelerce partimizin adı kullanılarak kara propaganda malzemesine dönüştürülmüştür” ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti: 

Partimizin kuruluş günlerinde camiamıza dahil olmak isteyen, ancak gayriahlaki tavırlarından dolayı, daha işin başında dışlanan bu kişinin sözleri, milletimizin vicdanını yaralar niteliktedir.

Ancak, "pelikancı trollerin", en az bu kişinin sözleri ve tavrı kadar ahlaksız bir yöntemle, adı geçen meczubu İYİ Partili gösterme çabası da çamur siyasetinin son örneğidir.

İYİ Parti, milletimizin hiçbir ferdine ya da kesimine hakareti kabul edemeyeceği gibi, bunu alışkanlık hâline getiren siyasete karşı mücadele eden bir partidir.

Söz konusu videoyu da, bu rezilliği partimizin adıyla yan yana anabilen ahlaksızlığı da kınıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.



Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU