Emniyet’ten “Menzil yapılanması” iddiasını yazan Tolga Şardan hakkında suç duyurusu

Şardan, T24’te “Emniyet’te neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarında birbirine mi girdi?” başlıklı bir yazı yayınlamıştı

Fotoğraf: Twitter

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

EGM'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

Evrensel’e konuşan Tolga Şardan" 30 yıldır gazetecilik yaptığını, emniyet ve İçişleri Bakanlığı’nı yakından takip ettiğini ve buna dair haberler yaptığını" belirtmişti. Şardan, suç duyurusuyla ilgili “Kurumlar ya da kişiler hukuki haklarını kullanıyorlar. Bugün artık bu tip suç duyuruları, davalar gazeteciler için doğal oldu. Pek çok gazetecinin başına geliyor maalesef” yorumunu yapmıştı.

Tolga Şardan, en son olarak T24’te “Emniyet’te neler oluyor; Menzilciler, Emniyet atamalarında birbirine mi girdi?” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan’ın yazısında Emniyet Genel Müdürü’nün değişmesi ve ardından gelen bir dizi terfi ile atama konu edilmişti.

Şardan’ın “EGM içerisinde Menzil cemaatinden olan isimlere öncelik verildiği” iddiası yer alan yazısının bir kısmı şöyleydi:

 17-25 Aralık’tan sonra Fethullahçılar’a yönelik tüm bürokraside başlayan ve 15 Temmuz süreci sonrasında FETÖ’ye dönüştürülen “temizlik” çalışmaları sonucunda yeni bazı farklı yapılanmalar devlet kadrolarında hayat bulmaya başlamıştı.

Fethullahçılar gibi Nurcu akımdan gelen Okuyucular, Yazıcılar ile Nakşi akımdan gelen Süleymancılar, Menzilciler, Erzincan Grubu, Erzurum Kurtoğlu Grubu, İskenderpaşa Grubu önde gelen gruplar arasında yer alıyor.

Bu gruplardan Okuyucular, Yazıcılar’la birlikte son dönemde Menzilciler de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladı. FETÖ’den doğan boşluğun doldurulması çerçevesinde bir süredir emniyette yapılan tayinlerde Menzilcilerin etkisi “güçlü” biçimde hissediliyor.

Bu etki, son emniyet müdürleri kararnamesinin yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ve polis okullarına yapılan müdür atamalarında da kendisini gösterdi. Her üç atama ve terfi sırasında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referanslar kabul gördü.

Ancak kulislere düşen iddiaya göre, birinci sınıfa terfi ve polis okullarına yapılan atamalar sonrasında özellikle Menzil cemaati içinde kavgalı bir süreç başladı...

 

Independent Türkçe, Evrensel, T24

DAHA FAZLA HABER OKU