Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.
2-10 Kasım 2019 tarihleri arasında açık kalacak olan fuar, bu yıl yurt içi ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılımıyla kapılarını açtı.
Fuar açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra birçok davetli katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Okumak, bilgi ve hayal gücünün yuvası olan insan zihni için vazgeçilmez bir ihtiyaç, onu canlı ve sağlıklı tutmak için bir gerekliliktir. Kitaplar ise bu ihtiyaç ve gerekliliğin şifasıdır, çözümüdür" dedi.
“2022 UNESCO Kitap Başkenti” adaylığı başvurusu yapılacak
Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, açılış konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Gelin 2022 yılında İstanbul’u, Dünya Kitap Başkenti yapalım” önerisinde bulundu.
İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya öneriyi destekledi. Bir destek açıklaması da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi. "İstanbul 2022 yılı UNESCO Kitap Başkenti" adayılığı için başvuru yapılacak.
Sekiz farklı ülkeden davet ettiğimiz seçkin yayınevleriyle birlikte, "38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"ndaki 98 metrakarelik Bakanlığımız standına tüm ziyaretçileri bekliyoruz.
— T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı (@TCKulturTurizm) November 2, 2019
⏳ 2-10 Kasım 2019
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi pic.twitter.com/Sn8OCsfm0K
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “2022 UNESCO Kitap Başkenti adaylığı için bakanlık olarak destek olacağız” derken, Vali Yerlikaya da “2022’ye talibiz. Alacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
İstanbul’un UNESCO 2022 Kitap Başkenti adaylığı için gerekli başvuruları yapacaklarını belirten İBB Başkanı İmamoğlu "Kitap ziyafeti için herkesi fuara davet ediyorum" dedi.
Her yıl başlamasını iple çektiğim TÜYAP Kitap Fuarı 38. kez kapılarını açıyor. Kitap ziyafetine herkesi davet ediyorum. https://t.co/yiqROzzqIz
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) November 2, 2019
Dünyanın dört bir yanından yayıncılar katılıyor
Fuar boyunca yüzlerce yazar panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacak.
Fuarın ilk dört günü açık olacak Uluslararası Salon'a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan'dan yayıncılar katılıyor.
Öğrenci, emekli, engelli ve çocuklara ücretsiz
Giriş ücreti 10 lira olarak belirlenen ve web sitesi üzerinden online olarak bilet alınabilen fuara, öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelliler ücretsiz giriş yapabilecek.
Fuar, hafta içi 10:00-19:00, hafta sonu 10:00- 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Etkinlik, 10 Kasım'da, saat 19:00'da sona erecek.
Independent Türkçe
© The Independentturkish