Demir Grup Sivasspor geriye düştüğü maçta MKE Ankaragücü'nden üç puanı üç golle aldı

Süper Lig'in 7. haftasında Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü'nü 3-1 yendi

Fotoğraf: AA

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda, MKE Ankaragücü’nü ağırlayan Demir Grup Sivasspor, maçın 15’inci dakikasında Orgill’in attığı golle geriye düştü.

Ev sahibi takım, 26 ve 48’inci dakikalarda  Mert Hakan Yandaş ve 90+2’de Yatabare’nin golleriyle maçı 3-1 kazanmasını bildi

Süre çoktu, telafi ettik

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçın ardından basın toplantısında şöyle konuştu:

Maçın çok zor olacağını biliyorduk. Maçın başında da şanssız bir gol yedik. Futbolda bu olabiliyor. Süre çok olduğu için onu telafi etme şansımız vardı ve biz de onu telafi ettik.

İyi bir galibiyet aldık, iyi mücadele ettik. Zaman zaman çok iyi oynadık. İyi pozisyonlarımız oldu. Biz yeni bir takımız, yeni arkadaşlarımız var ve halen hazır olmayan arkadaşlarımız var.

Sakatlarımız var buna rağmen çok iyi bir hava ve arkadaşlık yakaladık. Bunu da sahaya yansıtmaya çalışıyoruz.

Koruma içgüdüsü yüzünden geri çekildik

Oyuna iyi başlayamadıklarını söyleyen MKE Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Hayrettin Aksoy ise maçı şu sözlerle değerlendirdi:

Belki iklim, belki deplasman psikolojisi. Zorlanırken golü bulmamız önemliydi, 1-0 öne geçtik. Koruma içgüdüsü, geri çekilme ve biraz hatalar yaptık. Devreye 1-1 girdik. İkinci yarının hemen başında yediğimiz gol demoralize etti.

Ondan sonra risk aldık. 65. dakikadan sonra son 5 dakikaya kadar Sivasspor'u kendi alanına kapattık. Oyuna daha hakimdik, daha iyi pozisyonlar bulduk, o ara goller yapabilseydik galip gelebilirdik.

Normal olarak son dakikalarda risk alınca 3'üncü golü kalemizde gördük. Ama futbolcularımız çok iyi mücadele etti, hepsini kutluyorum. Beşiktaş maçına daha iyi hazırlanıp, iyi bir netice almak istiyoruz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU