Rapor: İran, İsrail saldırılarının videolarını yayınlayanları hapisle tehdit ediyor

İran polisi, ‘Siyonist rejime bağlı düşman medya’ ile görüntü ya da bilgi paylaşmanın bir yıldan 10 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç olduğu uyarısında bulundu

Fotoğraf: X

İran polisi, İsrail saldırılarının videolarını yayınlayan vatandaşları 10 yıl hapisle tehdit ederken, üç eyaletteki askeri tesislere yapılan saldırıları da resmen doğruladı.

İsrail, cumayı cumartesiye bağlayan gece İran'da çok sayıda hedefi vurdu ve sosyal medyada Tahran üzerinde uçan füzeleri gösteren videolar yayınlandı.

Şarku’l Avsat’ın İngiliz The Telegraph gazetesinden aktardığına göre İran polisi, ‘Siyonist rejime bağlı düşman medya’ ile görüntü ya da bilgi paylaşmanın bir yıldan 10 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç olduğu uyarısında bulundu.

Uyarı, İranlıların internet kısıtlamalarını aşmak ve sosyal medyada görgü tanığı hesaplarını yayınlamak için sosyal ağları kullandıkları sırada geldi.

Bu tehdit, yetkililerin Batılı medya kuruluşlarını düşman kuruluşlar olarak sınıflandırdığı ve onlarla iş yapmanın ölümle cezalandırılabildiği İran'da büyük önem taşıyor.

Bu arada İran Hava Savunma Komutanlığı, İsrail saldırılarının başkent Tahran da dahil olmak üzere üç vilayetteki ‘askeri merkezleri’ vurduğunu kabul etti. Hava savunma sistemlerinin ‘bu saldırı eylemini başarıyla önlediğini ve karşı koyduğunu’ iddia eden yetkililer, ‘bazı bölgelerde sınırlı hasar’ olduğunu bildirdi.

İsrail operasyonunu ‘suç ve yasa dışı’ olarak niteleyen yetkililer, “Maceracı eylemlerden kaçınılması yönünde daha önce yapılan uyarılara rağmen, bu gayrimeşru rejim bu sabah erken saatlerde provokatif bir saldırı gerçekleştirdi” dedi.

Askeri liderlik vatandaşları ‘birlik ve sükûneti’ korumaya davet ederken, gelişmeleri sadece resmi medya organlarından takip etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca ‘düşman medya organları tarafından yayılan söylentilere’ karşı uyardı.

The Telegraph’a göre, bir yandan saldırıları resmen kabul ederken diğer yandan vatandaşları bilgi paylaşımı konusunda tehdit eden ikili yaklaşım, yetkililerin saldırıların ayrıntıları ortaya çıktıkça sıkı bir kontrol sağlamaya çalıştığını gösteriyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU