Hamilton’dan Mercedes’e sitem: "Araç yeterli potansiyeli vermiyor"

Sıralama turlarını takım arkadaşı George Russell'ın arkasında tamamlayan Mercedes pilotu, Meksika Grand Prix'sine 6. sırada başlayacak

Lewis Hamilton, Meksiko'daki sıralama turlarında üzüldü (Reuters)

Lewis Hamilton, F1'de bir başka aksiliğin ardından hayal kırıklığına uğradı. Mercedes pilotu, Meksika Grand Prix'si sıralama turlarını 6. sırada bitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı pilot, sondan bir önceki virajda kendisine pahalıya mal olan bir spin attığı üçüncü bölümden sonra duygularını gizleyemedi. Bu hareket, takım arkadaşı George Russell'ın 20 sıralama turunda 15'inci kez kendisini geçmesine yol açtı.

2025 sezonunda Ferrari'ye katılacak Hamilton, antrenman ve sıralama turlarındaki performansında "ciddi" bir gerileme yaşadığını belirten Hamilton, üzgün görünüyordu.

Hamilton, Sky Sports'a "Sürekli kaybediyorum, bu yüzden tüm yıl sıralamalarda çok kötüydüm, bu normal bir şey, buna alışkınım" diye konuştu.

Araç bana [yeterli potensiyeli] vermiyormuş gibi geliyor, her şeyi yaptık, arka planda çok çalıştık, herkesin yaptığı gibi, aracı güzel bir yere getirmek için, 3. sırada iyi hissettiriyordu, hiçbir şeye dokunmayalım dedik, tek değiştirdiğimiz arka kanattı.

Bu ciddi bir fark, sıralama turlarına her çıktığımda araç tamamen farklı oluyor, nedenini tam belirleyemiyorum, neyse o, umarım yarın denge kurabilirim. Yarın uğruna mücadele edilecek çok şey var, iyi bir iş çıkarmaya çalışacağım.

Carlos Sainz, Meksika'da pole pozisyonunu elde ederken, Max Verstappen şampiyonluk rakibi Lando Norris'i geride bırakarak İspanyol sürücüye ön sırada eşlik etti.

McLaren pilotu performansından memnun olduğunu belirtirken, şampiyonluk yarışında Red Bull yıldızıyla arasındaki farkı azaltmak için üstün yarış temposuna güveniyor.

Norris şunları söyledi:

Üçüncülükten memnunum. Carlos ve Max iyi turlar attılar.

Hepimizde (yarış temposuna dair) soru işaretleri var. Ferrari son birkaç yarışta yarış temposu açısından çok güçlüydü. Zor olacak ama iyi bir konumdayız, bu yüzden sabırsızlanıyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU