Yaşlanmaya savaş açan milyoner saç dökülmesi ve beyazlamasına karşı çözümünü açıkladı

Biyo-hacker şimdiye kadar "genetik olarak kel" kalması gerektiğini söylüyor ancak bunu saç ektirmeden düzelttiğini iddia ediyor

(Twitter/@bryan_johnson)

18 yaşındaki haline dönmeyi hedefleyen multi-milyoner bir biyo-hacker, erkek tipi kelliğini nasıl tersine çevirdiğini ve bir yıldan kısa bir sürede güzel buklelerine rengini nasıl geri kazandırdığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

47 yaşındaki Bryan Johnson, biyolojik yaşını küçültmek amacıyla çok çeşitli terapilerle tedaviler uygulamasıyla tanınıyor ve görünüşe göre saç dökülmesinde de zamanı geri aldı.

Johnson, şimdiye kadar "genetik olarak kel" kalması gerekirken, beslenme, topikal (cilt üzerine uygulanan) ve hatta ışık tedavilerini uyguladıktan sonra, saçlarının yüzde 70’inin eski rengine kavuştuğunu ve artık tüm kafasının saçla kaplı olduğunu söyledi.

Etkileyici sonuçlarını X'te (Twitter) paylaşan Johnson, doğru adımları attıkları takdirde erkeklerin saçlarını "40'lı yaşlarda ve sonrasında" da korumalarının mümkün olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Johnson, saç dökülmesini önlemek isteyenlerin daha dökülmeden harekete geçmesini tavsiye etti. "Birçok kişi saçlarının yüzde 50'sini daha farkına bile varmadan kaybediyor" diye yazdı.

Johnson, kendi durumunda doğru vitaminleri almanın saçlarını geri kazanmasında kilit rol oynadığını belirterek protein ve Omega-3 yağ asitlerinin faydalarından bahsetti.

Soruna yardımcı olan bir başka tedavi, şirketi Braintree Venmo'yu 2013'te 800 milyon dolara PayPal'a satan Johnson'ın genetiğine göre kişiselleştirdiği topikal ürünlerdi.

Johnson'ın formülü melatonin, kafein ve D3 Vitamini gibi çeşitli bileşenler içeriyor.
 

Genetik olarak kel kalmam gerekirdi. 

20'li yaşlarımın sonunda saçlarım dökülmeye ve beyazlamaya başladı. 

Şimdi, 47 yaşında, kafam saçla kaplı ve beyazlarımın yüzde ~70'i gitti. 

İşte nasıl yaptığım...


Utahlı Johnson kırmızı ışık terapisine de başladı, hatta gününe devam ederken terapiyi uygulamak için bir şapka taktı.

Biyo-hacker'ın saç dökülmesini tersine çevirmede övgüyle bahsettiği son tedaviyse bir saç dökülmesi ilacı olan ağızdan alınan minoksidil oldu.

Bununla birlikte, aşırı kıllanma ve baş ağrısı gibi hoş olmayan yan etkilere yol açabileceğinden, bu ilacın yalnızca düşük dozlarda güvenli kabul edildiğini vurguladı.
 

 

Bryan Johnson

Johnson asıl amacının hiç ölmemek olduğunu söyledi (bryanjohnson_/Instagram)​​​​​​​


Biyo-hacker'ın saç dökülmesini tersine çevirdiği haberi, kısa süre önce vücudundaki toksinleri atmak amacıyla "total plazma" değişimi yaptırdığını açıklamasının ardından geldi.

Plazma, kanın vücuttaki hücreleri taşıyan ve atıkların vücuttan atılmasında kilit rol oynayan kısmı.

Johnson'ın plazması çıkarıldı ve yerine dokuların büyümesini ve onarılmasını sağlayan doğal protein bazlı  albümin maddesi kondu; uzmanlar bu işlemi insanın yağının değiştirilmesine benzetiyor.

Multi-milyoner, "9 yıldır TPE yapan operatör, plazmamın şimdiye kadar gördüğü en temiz plazma olduğunu söyledi. Hem de açık ara. Bunu anlayamadı" dedi.
 

Bryan Johnson

Biyo-hacker, plazmasının temizliğiyle operatörü etkilediğini iddia ediyor (Bryan Johnson/instagram)​​​​​​


Ancak Johnson artık zamanının önemli bir bölümünü sağlık ve zindelik arayışına ayırsa da The Independent'a durumun her zaman böyle olmadığını söylemişti.

Johnson, "Sürekli kendime zarar verici davranışlarda bulunurdum ve özellikle akşamları saat 7'de yemek yiyerek stresimi yatıştırmaya çalışırdım" diye anlatmıştı.

Bu da çok kilo almaya, iyi uyuyamaya ve dolayısıyla hayatta kendimi iyi hissetmemeye neden oluyordu.

Temelde kendimi kendime bakmaktan uzaklaştırdım ve bana kendimden daha iyi bakan bir sistem kurdum.

The Independent cevap hakkı için Johnson'la iletişime geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU