Saadet Partili Özdağ'dan "750 lira" açıklaması: "Süslü gerekçelerle bu paketin daha kallavisini getirecekler"

"Bu ülkenin halkı vatan savunmasına değil bu iktidarın ikiyüzlülüğüne ve adaletsizliğine tepki göstermiştir"

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri ertelenen savunma sanayisi ve ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren teklife ilişkin, "Mevzunun kredi kartından kesileceği söylenen 750 lirayla ilgisi yoktur. Mesele güven konusudur. Bu halk yanında, hesapsız amasız ve fakatsız bir şekilde peşinden gideceği bir yönetici görememektedir." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin ertelenmesini değerlendirdi.

Kanun teklifinin, kamuoyu ve muhalefet yoğun tepki gösterince geri çekildiğini söyleyen Özdağ, "Süslü ve cafcaflı ifade ve gerekçelerle bu paketin daha kallavisini huzurlarımıza getireceklerdir." diye konuştu.

Vatandaşların vatan savunmasını ilgilendirdiği söylenen bir konuda niçin böyle büyük bir tepki gösterdiğini soran Özdağ, "Bu ülkenin halkı vatan savunmasına değil bu iktidarın ikiyüzlülüğüne ve adaletsizliğine tepki göstermiştir. Mevzunun kredi kartından kesileceği söylenen 750 lirayla ilgisi yoktur. Mesele güven konusudur. Bu halk yanında, hesapsız, amasız ve fakatsız bir şekilde peşinden gideceği bir yönetici görememektedir." yorumunu yaptı.

Türk milletinin, gözünü kırpmadan şehit olmaya giden bir millet olduğunu vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Bu millet mi 750 lirayı mesele edecek? Yok öyle yağma, kimse bu milletin sırtından kurban kesmeye kalkmasın. Bu milletin evlatları askere çağrıldı koşarak gitti, deprem, sel, afet oldu, 'yardım' denildi varını yoğunu ortaya serdi, yollara revan oldu; 'vergi' denildi itiraz etmedi; 'ek MTV' denildi, 'ek bütçe' denildi, IBAN'lar verildi tereddüt etmeden gönderdi. Canını feda etmesi istendi, tereddüt etmedi. Şimdi sizler bu milletin vatan savunması için 750 liradan mı kaçtığını düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Düzenlemeden elde edilecek gelirin, savunma sanayine aktarılacağına insanların kuşkuyla baktığını öne süren Özdağ, "Ülke savunması söz konusu olduğunda canını hiçe sayan, varını yoğunu feda eden bir millet niye böyle düşünüyor acaba? Aslında milletimiz aynı millet, vatanı ve istiklali söz konusu olunca yine her şeyini feda edecek bir millet, lakin ülkenin başındakiler aynı yöneticiler mi? Sorunumuz da tam olarak buradadır. Millet aynı vatansever millet lakin yöneticileri aynı vatansever yöneticiler değil." değerlendirmesinde bulundu.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU