ABD, Filistin yanlısı Samidun grubuna yaptırım uyguladı

Kanada, Filistin yanlısı grubu terör örgütü olarak tanımladı

Fotoğraf: AA

ABD dün Washington'un terör örgütü olarak tanımladığı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) için uluslararası düzeyde bağış toplayan önemli bir kuruluşa yaptırım uyguladı.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığı habere göre, ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinde dün yayınlanan bir yazıda, ABD'nin Filistinli mahkumlarla dayanışma ağı Samidun’a yaptırım uyguladığı ve bu ağı FHKC için ‘uluslararası bir bağış toplayıcı olarak hareket eden hayali bir hayır kurumu’ olmakla suçladığı belirtildi.

Gazze Şeridi'nde İsrail'e karşı silahlı çatışmalarda da yer alan FHKC, ABD tarafından Ekim 1997'de yabancı terör örgütü, Ekim 2001'de ise özel olarak belirlenmiş küresel terör örgütü olarak tanımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hazine Bakanlığı, FHKC'nin Samidun'u Avrupa ve Kuzey Amerika'da fon toplamak için kullandığını söyledi. Almanya geçen yıl grubun faaliyetlerini yasakladı.

Bakanlık ayrıca FHKC'nin İsrail ile Hamas arasındaki çatışmada aktif olduğunu ve 7 Ekim'de İsrail'e yapılan saldırıya katıldığını belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve mali istihbarattan sorumlu müsteşar vekili Bradley Smith yaptığı açıklamada, “Samidun gibi kuruluşlar, ihtiyaç sahiplerine insani destek sağladıklarını iddia eden hayır kurumları gibi görünmekte, ancak gerçekte çok ihtiyaç duyulan yardım fonlarını terörist grupları desteklemek için yönlendirmektedir” ifadesini kullandı.

Samidun, Reuters'ın yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Diğer yandan FHKC’nin yurtdışındaki bir üyesine de yaptırım uygulandı.

ABD ile eş zamanlı olarak Kanada da dün, Filistin yanlısı Samidun ağının, bir başka terörist grup olan FHKC ile bağlantılı olduğu iddiasıyla terörist bir oluşum olarak tanımlandığını duyurdu.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Dominic LeBlanc yaptığı açıklamada, “Samidun’un Ceza Kanunu kapsamında terörist bir oluşum olarak tanımlanması, Kanada'nın bu tür faaliyetlere müsamaha göstermeyeceği ve Kanada'nın ulusal güvenliğine ve Kanada'daki herkese yönelik devam eden tehdidi ele almak için elinden gelen her şeyi yapacağına dair güçlü bir mesaj göndermektedir” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU