Hasan Nasrallah'ın damadı İsrail'in Şam'a düzenlediği saldırıda öldürüldü

Şam'ın Mezzeh semtinde hedef alınan binanın yakınlarında toplanan insanlar / Fotoğraf: AFP

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün geç saatlerde, Hasan Nasrallah'ın damadı Hasan Cafer Kassir’in İsrail'in Şam'ın Mezzeh semtindeki bir eve düzenlediği saldırıda bir başka Lübnanlı ile birlikte öldürüldüğünü bildirdi.

SOHR’un aktardığına göre İsrail iki gün önce Hasan Cafer Kassir’in Suriye'den Lübnan'a Hizbullah'a silah taşınmasından sorumlu olan kardeşini öldürmüştü.

İsrail, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) askeri komutanlarının sıkça kullandığı üç katlı bir binanın birinci katını hedef aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırıda aralarında Suriye vatandaşı olmayan iki kişinin de bulunduğu üç kişi hayatını kaybetti. Hedef alındığı sırada binada bulunan ve kimlikleri bilinmeyen en az 4 kişi de yaralandı.

Şam’ın Mezzeh semti Suriye’nin güvenlik ve askeri karargâhlarının yanı sıra büyükelçiliklere ve Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarına da ev sahipliği yapıyor.

Hedef alınan bina, salı günü sabaha karşı iki yolcu minibüsüne düzenlenen ve altı kişinin ölümüne yol açan saldırının gerçekleştiği yerden yaklaşık yarım kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) aktardığına göre ölenler, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu üç sivil ve biri Hizbullah'tan olmak üzere İran destekli milis gruplara üye üç kişiydi.

İsrail, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülkede yüzlerce hava saldırısı düzenledi ve bu saldırılarda Suriye rejimine ait mevzilerin yanı sıra İran ve Hizbullah’a ait hedefleri vurdu.

İsrail, son günlerde Lübnan'a yönelik yoğun hava saldırılarından kaçmak için geçtiğimiz hafta on binlerce kişinin geçtiği Suriye ve Lübnan arasındaki sınır kapılarına yakın noktaları hedef almaya odaklandı.

İsrail Suriye’ye düzenlediği saldırıları nadiren üstlense de İran'ın Suriye'de bir askeri varlığa sahip olma girişimlerine karşı olduğunu her fırsatta yineliyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU