İsrail, 15 Hizbullah militanının öldürüldüğünü duyurdu

Fotoğraf: AA

Hizbullah yaptığı iki ayrı açıklamada, savaşçılarının bugün şafak vakti Hanita mevkiindeki İsrail askerlerini top mermileriyle ve Misgav Am yerleşim birimini füzelerle hedef aldığını duyurdu. Diğer taraftan İsrail ordusu bugün yaptığı açıklamada, Güney Lübnan'daki Bint Cubeyl belediye binasında yaklaşık 15 Hizbullah militanını öldürdüğünü duyurdu.

Hizbullah, Beyrut'un güney banliyölerini, güney ve doğu Lübnan'ı hedef alan bir dizi İsrail saldırısının ardından kuzey İsrail'deki Tiberya kentini roketlerle vurduğunu bildirdi. İsrail güçlerinin Fatima Kapısı sınır bölgesine ilerleme girişimini topçu mermileriyle püskürttüğünü belirten Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Marun er-Ras kasabasına ‘sızmaya’ çalışan İsrail güçlerine karşı iki patlayıcıyı patlattığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek olmak, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için direniş mücahitleri bugün şafak vakti Hanita mevkiinde toplanan İsrail düşman güçlerini topçu mermileriyle hedef aldı ve isabetli bir vuruş gerçekleştirdi” denildi.

Hizbullah tarafından yapılan ikinci açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek olmak, onların yiğit ve onurlu direnişini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak için direniş mücahitleri bugün saat 02:00'de Misgav Am yerleşimindeki İsrail düşman güçlerini bir füzeyle hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı.”

İsrail ordusu 1 Ekim'de Güney Lübnan'da yoğunlaştırılmış bir kara operasyonunun başladığını duyurdu.

Güney Lübnan'daki sınır bölgeleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne savaş ilan etmesi ve Hizbullah'ın Gazze Şeridi'ni desteklediğini açıklamasının ardından 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında karşılıklı bombardımana sahne oluyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU