İzlenme rekorları kıran dizilerin yıldızı, oyunculuğu neden bıraktığını açıkladı

Dünya çapında neredeyse 1,2 milyar kişi izlemişti

Ian Somerhalder, 2009'dan 2017'ye kadar süren Vampir Günlükleri'nde Damon Salvatore karakterini canlandırmıştı (The CW)

5 yılı aşkın süredir oyunculuk yapmayan Ian Somerhalder, verdiği yeni röportajda sektörden neden uzaklaştığını açıkladı. 

Meslektaşı Nikki Reed'le evli olan iki çocuk babası aktör, People'a konuşarak rol aldığı iki meşhur dizi Lost ve Vampir Günlükleri'ne (The Vampire Diaries) de değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

45 yaşındaki aktör, 2019'da gösterime giren Netflix dizisi V-Wars'tan bu yana bir projede yer almadı. Ancak yeni röportajda kamera dışında son derece mutlu olduğunu da açıkladı.

Somerhalder, kısa süre önce evcil hayvan maması şirketi NUTRO'yla daha kaliteli mama üretmek üzere sağlıklı toprak uygulamalarını teşvik eden Greater Ground girişimi için ortaklık kurmuştu.

Kiss The Ground: Onarıcı Tarım (Kiss the Ground) ve Common Ground gibi belgesellerin de yapımcılığını üstlenen Somerhalder, kamera arkasını neden tercih ettiğini de açıkladı.

"Tam 5 yıl geçti"

"19 Ağustos'ta, profesyonel anlamda kamera karşısına geçmeyi bırakmamın üzerinden tam 5 yıl geçti" diyen oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

V-Wars'tan sonra bu şirketleri kurmak; Kiss the Ground, Common Ground ve Ground Swell gibi filmleri yapmak için bu işten uzaklaştım.

İkonik dizi Lost'un yıldızı sözlerine şöyle devam etti:

Bunu tüm alçakgönüllülüğümle ve saygımla söylüyorum ama ailemden uzakta bir şehirde iki ay geçirip bir dizi çekmek ya da ailemi oraya buraya taşımaktansa bunu yapmayı tercih ederim.

Somerhalder, Lost'ta çalışmasının çevre koruma tutkusuna ilham verdiğini de belirtti.

"2004'te de bunu yapıyordum"

"Resiflerin korunması konusunda çok çalıştım. Pek çok toprak ve su koruma çalışması yaptım" diyen aktör ekledi:

2004 yılındayız, ben bunu zaten yapıyordum. Sadece sesim o kadar yüksek çıkmıyordu. 2005'e dönersek, Lost'tan ayrıldım, ki bu çok aşağılayıcıydı. Ve sonra 2009'un hemen başında Vampir Günlükleri geldi. Ve bu bir roket gemisi gibiydi. Başlangıçta çok, çok, çok genç bir izleyici kitlesi vardı ama bu kitle olgunlaştı ve giderek büyüdü.

Somerhalder, 8 sezon süren dizinin "dünya çapında neredeyse 1,2 milyar kişi" tarafından izlendiğini ve bunun, hayranlarına hem ekran önünde hem de ekran dışındaki çalışmalarına aşina olma fırsatı verdiğini açıkladı.

Bu rakamları incelerseniz, bir an için geri çekilip bunu düşünebilirsiniz. Gezegende 8 milyar insan var, yani gezegenin yüzünde yürüyen insanların yaklaşık 8'de biri, bir şekilde bu hikayeyle etkileşime girmiş durumda. Bundan etkilenmişler, belki görmüşler, duymuşlar... Bu eşsiz bir platform. Dolayısıyla, benim için bazı bilgi ve tutkuları, hayvanları ve toprak sağlığının yenilenmesini çok büyük bir ölçekte birbirine bağlayabilirseniz, bu oldukça önemli olacaktır.

Lost ve Vampir Günlükleri için "muazzam bir minnettarlık" duyduğunu ifade eden aktör, "Bu yol beni en gerçek hissettiğim yere yani bir çift kovboy çizmesinin içinde inekleri besleyip atları koşturmaya getirdi" dedi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail, People 

DAHA FAZLA HABER OKU