Netflix'in zirvesine çıkan yeni dizi, izleyenleri dehşete düşürdü

Dizi, saatler içinde Netflix listelerinin tepesine yerleşti

(Netflix)

Netflix izleyicileri, sosyal medyada diğerlerini uyararak yayın platformunun yeni popüler dizisi Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nin (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) bazı şiddet dolu anlarına dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ryan Murphy'nin başarılı gerçek suç draması Dahmer - Canavar: Jeffrey Dahmer'ın Hikayesi'nin (Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story) devamı olan dizi, 1989'da Beverly Hills'de ebeveynlerini öldüren iki erkek kardeş Erik ve Lyle Menendez'in hikayesini anlatıyor.

Nicholas Alexander Chavez (General Hospital) ve Cooper Koch (They/Them) iki erkek kardeşi canlandırıyor, Javier Bardem'le Chloë Sevigny ise ikilinin ebeveynleri rolünde.

İzleyiciler cinayet sahnesi karşısında uğradıkları şaşkınlığı sosyal medyada paylaştı ve birçok kişi sahneyi son derece vahşi diye tasvir etti.

Biri "Arkadaşlar, Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'ni izliyorum… Ebeveynlerini öldürdükleri sahneyi o kadar vahşi yapmalarına gerek yoktu. OFF" yazdı.

Başka biri de "Cinayet sahnesinin bu kadar vahşi olması beni sarstı" diye yorum yaptı.

Ryan Murphy olduğu için sarsılmamalıydım ama izlemek çok korkunçtu. İkisi de gerçekten harika.

Bir başkası da yalnızca "Vay canına, Canavarlar aşırı vahşi" yazdı.

Yapım, yayın platformunun en son hiti The Perfect Couple'ı geride bırakarak Netflix'teki en çok izlenen dizi listelerinin tepesine yerleşti.
 

Javier Bardem, Canavarlar'da (Netflix)

Katie Rosseinsky The Independent'taki üç yıldızlı değerlendirmesinde dizi hakkında şöyle yazmıştı:

Yeni Netflix yapımı Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nin odağındaki vakada, Ryan Murphy'nin ilgisini çekenin ne olduğunu görmek zor değil. Erkek kardeşler, 1996'da ebeveynleri José ve Kitty'nin 1989'da öldürülmesinden suçlu bulunmuştu. Kardeşler, multimilyoner çifti, Beverly Hills'deki malikanelerinde televizyon izlerken vurarak öldürmüştü.

Kardeşler, ilki görece yeni bir kanal olan Court TV'de canlı yayımlanmış iki sansasyonel duruşmanın ardından suçlu bulunmuştu. Hikaye, Amerika'nın çok dikkatini çekmişti ve bir Murphy uyarlaması için gerekli tüm unsurlara sahipti. Acımasızca işlenen bir suç? Basının yoğun ilgisi? Büyük zenginlik gösterileri? Tik, tik, tik.

Rosseinsky şöyle devam etmişti:

Neyse ki Canavarlar'ın yeni sezonu Dahmer'ın aşırı vahşetini içermiyor. Ancak bir yandan da Murphy'nin eserlerinin en iyi ve en kötü yanlarının bir bulamacı gibi hissettiriyor. Dizi, Murphy'nin geniş hayran kitlesini büyük ihtimalle memnun edecektir fakat eleştirmenlerini biraz rahatsız edebilir.

Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi, halen Netflix'te izlenebilir.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU