Ben Stiller, neden 7 yıl boyunca başrol oynamadığını açıkladı

Aktör son 7 yıldır öncelikli olarak yapımcılık ve yönetmenlik yapıyor

(Reuters)

Ben Stiller, izleyicilerin kendisini 7 yıldır neden başrolde görmediğine değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zor Baba ve Dünür (Meet the Fockers), Zoolander ve Yakar Top (Dodgeball:  A True Underdog Story) gibi 2000'lerin başındaki klasiklerde başrol oynamasıyla tanınan 58 yaşındaki komedi efsanesi, son zamanlarda vaktinin çoğunu kamera arkasında çalışarak geçiriyor.

Stiller, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yeni filmi Nutcrackers'ın gösteriminin ardından düzenlenen panelde, "Bir süredir projelerde yönetmen ve yapımcı olarak çalışıyordum ve oyunculuk yapmak istiyordum ancak birkaç yıl önce sadece beni gerçekten etkilerse bir şeyler yapacağıma dair bir karar aldım" diye açıkladı.

Yönetmenliğini David Gordon Green'in üstlendiği Nutcrackers, sinirli bir emlak uzmanının (Stiller), öksüz ve yaramaz 4 yeğenine bir yuva bulmak için bir çocuk hizmetleri görevlisiyle (Linda Cardellini) işbirliği yapmasını konu alıyor.

Homer, Ulysses ve ikizler Atlas'la Arlo Janson adlı 4 gerçek kardeşin de rol aldığı komedi-drama gerçek olaylara dayanıyor.

Bu, Stiller'ın 2017 yapımı Brad'in Durumu: Karmaşık (Brad's Status) ve The Meyerowitz Stories'den bu yana ilk başrol deneyimi.

Projeye katılma kararıyla ilgili Stiller, "David bir gece bana e-posta gönderdi ve nedense hemen okudum. Sezgilerim beni etkiledi, bu filmde bir şeyler var, bu filmi yapmak istiyorum, bu çocuklarla tanışmak istiyorum" diye konuştu.

Müzede Bir Gece (Night at the Museum) oyuncusu, "Bunu size açıklayamam, tek söyleyebileceğim bunun yapmak istediğim bir şey olduğunu hissettim ve David'le çalışmak, onun nereden geldiğini bilmek, çok organik, duygusal olarak gerçek bir yerdi" diye paylaştı.

Stiller, "David'in beni bu film için aramasından çok mutluyum" diye ekledi.

Çok içten, çok organik, bana bir e-posta gönderdi ve dedi ki, bir fikrim var ve bu 4 çocuk var, daha önce hiç filmde oynamamışlar ama bence inanılmazlar. Ohio'daki çiftliklerinde çekim yapmak istiyorum ve orada domuzlar ve kediler olacak.

'Pekala!' dedim. Bu filmi yapmanın çok gerçekçi bir yanı var. Daha önce yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyordu.

Henüz bir dağıtımcı bulamadığı için Nutcrackers'ın kesinleşmiş bir vizyon tarihi yok.

Filmlerde başrol oynamaya ara verdiğinden beri Stiller, 17 Ocak 2025'te ikinci sezonuyla geri dönecek olan Apple TV+'ın Emmy ödüllü bilimkurgu gerilimi Severance da dahil çeşitli yapımlarda yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor.

Stiller ayrıca The CW'nin polisiye dizisi In the Dark'ın yanı sıra Apple TV+'ın tek sezonluk draması High Desert'ta da idari yapımcı olarak çalıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU