Jenna Ortega'nın "garip" insanlara dair yorumu tartışma yarattı

Bazıları, yıldızın eksantrik karakterleri etiketleme şekline alındı

(AP)

Jenna Ortega'nın "garip" insanları temsil etmeye duyduğu hevesi dile getirmesi hayranları böldü.

21 yaşındaki oyuncu, aralarından en dikkat çekeni rekortmen Netflix dizisi Wednesday'deki Wednesday Addams olmak üzere, bir dizi enteresan ve ilginç karakter canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tim Burton'ın yönettiği Beterböcek'in (Beetlejuice) yeni devam filminde, antisosyal ergen Astrid Deetz'i canlandıran Ortega, bir öğrenciyle öğretmenin karmaşık romantik ilişkisini konu alan tartışmalı film Miller'ın Favorisi'nde (Miller's Girl) Cairo Sweet rolündeydi.

Ortega, BBC'ye "Biraz garip hisseden veya kalabalığın içinde aykırı duran ya da insanlarla bağ kurmakta zorlanan kişileri" canlandırdığı rollere ilgi duyduğunu söyledi ve ekledi: 

Bence bu alanlarda, dünyalarda, çevrelerde kendini benimseyen ve kontrolü eline alan insanları görmek önemli ve bu bana gerçekten heyecan veriyor. Özellikle de daha önce bunun gibi bir şey görmeyen insanlar için.

Ortega'nın yorumları iyi niyetli görünse de insanlara "garip" dediği için bazılarının alınmasına yol açtı.

Bir kişi "Bu gönderinin tamamının ironisi ve çelişkisi inanılmaz. İNANILMAZ. 'Garip' diye bir şey yok. 'Normal' diye bir şey yok" yazdı.  

Yalnızca inanç var ve inanç o kadar kusurlu bir şey ki Bayan Ortega, bu haliyle gayet iyi olan ama ana akım medyanın aksini iddia edebildiği insanların önünü açtığını söylemek zorunda. Öte yandan, işte ana akım medya burada her şeyin kabul gördüğünü söylüyor.

Bazıları, Ortega'yı "gariplikten faydalanan mega zengin bir Hollywood yıldızı" olmakla suçlarken bir başkası da "Çekici değilsen garipsin ve çekiciysen ilginçsin" yazdı.

Diğerleri Ortega'nın kendilerini temsil etmesinden memnun olduğunu belirterek şöyle yazdı:

Kendim de garip bir insan olarak Jenna'nın bizi desteklemesini onaylıyorum.

Bir başkası da eksantrik ve alışılmadık karakterlerin temsilinin bundan daha derin olduğunu ve her zaman TV ve sinema ekranlarının ötesine geçemediğini ekledi.

Bir kişi "Ancak bu benim sinirime dokunuyor çünkü bunun gibi pek çok programda, izleyiciler 'garip karakteri' sevdiği halde gerçek hayatta bu durum çok farklı ve (onlar) o kişiye zorbalık yapmaya veya zarar vermeye meyilli oluyor" yazdı.
 

Ortega, popüler Netflix dizisinde Wednesday Addams'ı canlandırdı (Netflix)

Başkalarıysa yıldızı garip olmak için fazla havalı bularak "Onun garip çocuklardan biri olmadığı aşikar ve muhtemelen bununla hiç birilerini 'temsil edebilecek' kadar mücadele etmedi" yazdı ama bu çıkarımın sebebini açıklamadı.

Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) vizyonda.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU