Wednesday, Tim Burton'ı emeklilikten döndürmüş

Yönetmen, popüler Netflix dizisini Romanya'da çekmenin "yaratıcı sağlık kampı gibi hissettirdiğini" söyledi

(Reuters)

Tim Burton 2019'daki filmi Dumbo'nun vizyona girmesinden sonra sinemadan emekli olmayı düşündüğünü ama popüler Netflix dizisi Wednesday'de çalışmanın kendisini yeni filmi Beterböcek Beterböcek'le (Beetlejuice Beetlejuice) geri dönecek kadar canlandırdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Winona Ryder'ın 1988 yapımı orijinal filmdeki Lydia Deetz rolünü tekrar canlandıracağı korku komedisinin devam filmi 6 Eylül'de gösterime girecek.

Variety'ye konuşan 65 yaşındaki Burton, Dumbo'nun vizyona girmesinin ardından film çekmeye devam edeceğinden emin olmadığını söyledi:

Gerçekten bilmiyordum. Bu, son filmim olabilir diye düşünüyordum, sahiden. Emekli olabilirdim veya… Yani, yeniden animatör olmazdım, o bitti.

Çılgın Marslılar'ın (Mars Attacks!) yönetmeni, Wednesday'in "yaratıcılığıyla yeniden bağ kurmasını" sağladığını söyledi.

Burton, doğaüstü Addams Ailesi serisinin bir spinoff'u olan, senarist Alfred Gough ve Miles Millar'ın yarattığı Netflix dizisinde yönetmen ve baş yapımcıydı. Burton "Romanya'ya gittik ve yaratıcı sağlık kampı gibi hissettirdi" diye anımsadı.

Çok iyi geçti.

Wednesday, Netflix için çok büyük bir başarıydı. Yayımlandıktan sonra yalnızca bir hafta içinde dizi, daha önce Stranger Things'de olan rekoru kırarak toplamda 341,2 milyon saat izlenmişti.

Heyecanla beklenen ikinci sezonun gelecek sene çıkması bekleniyor ve dizi rekor kırmaya başladı bile.

Öte yandan Beterböcek Beterböcek, Ryder'la filme ismini veren gulyabaniyi canlandıran Michael Keaton'ı ve Lydia'nın annesi Delia Deetz rolüyle geri dönen Schitt's Creek'in yıldızı Catherine O’Hara'yı bir araya getirecek.

Kadroya yeni dahil olanların arasında Beterböcek'in eşini oynayan Monica Belluci, kötücül Wolf Jackson'ı canlandıran Willem Dafoe ve Rory isimli bir karakteri oynayan Justin Theroux yer alıyor.

House of the Dragon'un oyuncusu Arthur Conti de kadroya katılarak ilk uzun metraj filminde oynuyor.

Geçen aylarda Burton, devam filmi için "havalı gençten ezik yetişkine" dönüştüğü yolculuğundan ilham aldığını açıklamıştı.

Burton, Entertainment Weekly'ye Keaton'ı o ikonik kostüm ve makyaja geri sokmanın "tuhaf bir beden dışı deneyim" olduğunu anlatmıştı.

Burton "Anında geri döndü" demişti.

Bunu yapmakla çok ilgilenmeyen biri için belki de biraz korkutucu bir durumdu. Tüm ekibi görmek benim için çok güzeldi ama o, sanki şeytan onu ele geçirmiş gibi, hemen role geri girdi.

Burton, kendisinin ve Keaton'ın devam filmi üzerine yıllardır konuştuğunu ama onun "doğru hissettirmediği sürece, yapmak için yanıp tutuşmadığını" ekledi.

Burton şöyle devam etti:

Hepimiz hemfikirdik sanırım. Yalnızca duygusal anlamda bizi yakalayan bir nokta olursa yapmak mantıklıydı.

Burton, o noktayı Ortega'nın karakteri Astrid'de bulduklarını söyledi.

Burton "Lydia'nın karakteriyle çok özdeşlik kurmuştum ama yıllar sonra kendi yolculuğunuza çıkıp havalı bir gençten ezik bir yetişkine dönüşüyorsunuz ve ikisi arasında gidip geliyorsunuz" diye açıklamıştı.

Bu beni duygulandırdı, bana bir temel verdi. Yani benim asıl ilgimi çeken şey buydu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU