Beyoncé yeni bir sektöre atıldı

Pop yıldızı, SirDavis viski markasını piyasaya sürmenin "kaderinde olduğunu" söylüyor

(AFP)

Beyoncé, Moët Hennessy'yle ortaklaşa yeni Amerikan viski serisini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Texas Hold 'Em"le tanınan şarkıcı, listelerde zirveye çıkan country albümü ve saç bakım serisinin ardından, SirDavis adında bir Amerikan viski markası için LVMH iştiraki Moët Hennessy'yle ortaklık kurarak yeni bir girişimde daha bulundu. Beyoncé'nin Moët Hennessy'yle işbirliği, LVMH iştirakinin eşi Jay-Z'nin sahibi olduğu şampanya üreticisi Armand de Brignac'ın yüzde 50 hissesini satın almasından birkaç yıl sonra gerçekleşti.

42 yaşındaki pop yıldızının yüzde 51 çavdar ve yüzde 49 malt arpadan oluşan viskisi, İskoçya'nın Glenmorangie ve Ardbeg markalarındaki kreasyonlarıyla tanınan usta damıtıcı Bill Lumsden liderliğindeki bir ekip tarafından hazırlandı.

SirDavis, Güneyli köklerine uygun olarak Teksas'ta tamamlanacak, harmanlanacak ve şişelenecek. Cam şişeler, Yalnız Yıldız Eyaleti'nin Vahşi Batı tarihine bir selam olarak at madalyonlarıyla tamamlanacak. Şişesi 89 dolardan satılacak içkinin adını, Beyoncé'nin Güney'de çiftçilik yaparken içki yasağı döneminde kaçak içki yapan büyük büyükbabası Davis Hogue'dan aldığı bildiriliyor.

Bir basın açıklamasında pop yıldızı, Hogue'un küçük bir hazine oyununun parçası olarak sedir ağaçlarının boş budaklarına viski şişelerini nasıl sakladığını, ailesinin ve arkadaşlarının bulması için sürprizler yaptığını duyduktan sonra seriye ilham verdiğini belirtti. Bunu öğrendikten sonra şarkıcı, bir viski serisi çıkarması "kaderinde varmış" gibi hissetmiş.

Pop yıldızı büyük büyükbabasına ilk kez atıfta bulunmuyor; son stüdyo albümü Cowboy Carter'da yer alan "Bodyguard"ın sözlerinde de ona selam göndermiş ve yazmıştı:

Tekerlekler çakılda, David içimde.

Cowboy Carter'ın yanı sıra Renaissance albümüyle bilinen sanatçı, son olarak saç bakım ürünlerinden oluşan bir koleksiyon olan Cécred'i piyasaya sürmüştü. Hayranlarına, yağlar ve şampuanlardan son teknoloji aletlere kadar, saç bilimini zamana meydan okuyan geleneklerle birleştiren seçkin bir ürün yelpazesi sunmuştu.


"Halo" şarkısıyla tanınan sanatçı, Essence'a verdiği bir röportajda Cécred'in adının hem isminin son kısmına hem de "sacred" (kutsal) kelimesine bir gönderme olduğunu açıklamıştı. Bu serinin aynı zamanda kuaförde ve annesi Tina Knowles-Lawson'la yaşadığı deneyimlerden esinlenen nostaljik bir övgü olduğunu da belirtmişti.

"Saçlarımızla olan ilişkimiz son derece kişisel bir yolculuk" demişti.

Çocukluğumu annemin kuaföründe geçirmemden babamın sedef hastalığımı tedavi etmek için kafa derime yağ sürmesine kadar, bu anlar benim için kutsaldı.

Ünlülerin saç bakım ürünleri yaygınlaşırken, alkol markaları daha kazançlı hale geldi ve George Clooney'nin Casamigos tekilasıyla Ryan Reynolds'ın Aviation cini en büyük başarı hikayeleri. Bloomberg'e göre içecek devi Diageo Plc her iki markayı da tahmini 1,6 milyar dolara satın aldı.

Beyoncé'nin SirDavis viskisi eylülde ABD, Londra, Paris ve Tokyo'da piyasaya sürülecek.

 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU