Tyson Fury'nin malikane planına yarasa engeli

Koruma altındaki bir yarasa türünün mevcut malikanede kış uykusuna yattığına dair endişeler var

Malikanenin mevcut hali, Tyson Fury ile Ev Halleri (At Home with the Furys) görülüyor (Netflix)

Boksör Tyson Fury'nin Grand Design (Britanya'da yayımlanan bir TV programı -çn.) tarzı havuzlu, jakuzili ve ev sinemalı lüks bir ev inşa etme planları, nadir bir yarasa türünü rahatsız edeceği endişesiyle belediye meclisi tarafından reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

36 yaşındaki eski ağırsıklet şampiyonu, mevcut malikanesini yıkıp yerine Cheshire'ın ünlüler ve futbolcular arasında popüler olan "Altın Üçgen" bölgesinde 6 yatak odalı yeni lüks bir yapı inşa etmek için Cheshire East Belediye Meclisi'ne başvurmuştu.

Ancak koruma altına alınmış türden "kış uykusundaki yarasaların" mevcut 8 yatak odalı malikanede olabileceği endişesiyle planlar dikkate bile alınmadı.

Meclisin koruma görevlisi James Baggaley, planların 6 ay içinde yapılacak yeni bir araştırma ışığında incelenebilmesi için boksörün bu kışa kadar beklemesi gerekeceğini söyledi.

Kış uykusuna yatma ihtimali olan yarasalar, planlanan malikanenin önündeki tek engel değil ve arazideki bir meşe ağacıyla ilgili endişeler de var.

Yetkililer, ağacı korumak için yeni mülkün farklı bir alanda inşa edilmesini ya da "meşe ağacının kök koruma alanına girmeyi önlemek için bina ayak izinin değiştirilmesini" önerdi.

Meclis, malikanenin artık yalnızca "kamu yararının ağır basması" ve "uygun bir alternatifin bulunmaması" halinde planlama izni alacağını söyledi.

Cheshire East Belediye Meclisi'nin internet sitesinde açıklandığı üzere, yeni malikanenin inşasına ilişkin planlar bu ay geri çekildi.

Geri çekilen planlar arasında mevcut malikanenin genişletilmesi ya da değiştirilmesi seçeneği de yer alıyordu.
 

Konutun planları bu ay geri çekilmişti (Cheshire East Belediye Meclisi)


Yarasalar binada daha önce yapılan bir araştırmada tespit edilmişti ancak Cheshire'ın "Altın Üçgen"inde yer alan binada kış uykusuna yatıp yatmadıkları bilinmiyor.

Bu isim bölgeye zenginliği nedeniyle verildi ve bölgede yaşayan ünlülerden dolayı popüler bir yer.

Boksörün planlama izni için yeniden başvurması halinde, "ev serçeleri de dahil kuşların yuva yapması için gereken özelliklerin sağlanması, kirpilerin hareketini kolaylaştırmak için bahçe çitlerinde boşluklar açılması ve yerli bitki türlerinin dikilmesi için" bir biyoçeşitlilik önerisi eklemesi gerekecek.

Mevcut malikane, Netflix'in popüler dizisi Tyson Fury ile Ev Halleri'nde yer aldığı için boksörün hayranlarına tanıdık gelecektir.

The Independent yorum için Tyson Fury'nin bir temsilcisine ve Cheshire East Belediye Meclisi'ne ulaştı ancak yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU