"2024'ün en iyi dizilerinden biri" iptal edilince hayranlar deliye döndü

"En büyük korkum gerçek oldu"

8 bölümden oluşan tarihi dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puana sahip (Amazon Prime Video)

Romantik tarihi dizi Leydi Jane'im (My Lady Jane), sadece bir sezon ekranlara gelmesinin ardından Amazon Prime Video tarafından yayından kaldırıldı. 

Dizi, beklenmedik bir şekilde kendini bir gecede kraliçe olarak bularak, tahtını ve kellesini isteyen suçluların hedefi haline gelen Leydi Jane Grey'in hayatını konu alıyor.

Ancak Leydi Jane'in hikayesinin sonunu görmeyi umanlar, Amazon'un dizinin ikinci sezonuna onay vermemeyi tercih etmesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı. 

27 yaşındaki Emily Bader'ın Leydi Jane'i canlandırdığı büyük bütçeli dizi, Gemma Burgess'in genç yetişkin romanı dizisine dayanıyor. 

Hem eleştirmenler hem de izleyiciler sevmişti

Prime Video, 16 yaşından küçük izleyiciler için uygun olmadığını belirttiği dizinin resmi tanıtımında şöyle yazıyor:

Gerçek aşk, çılgın maceralar, gözünü kral kanı bürümüş manyaklar, anlamsız kahramanlıklar, sapkın entrikalar, gösterişli kılıç dövüşleri, biraz büyülü gerçekçilik ve bolca seksle dolu destansı bir hikayeye hazır mısınız?

Sadece bir sezonun ardından yayından kaldırılan dizi, hem izleyiciler hem de televizyon yazarları tarafından son derece iyi karşılanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık merkezli gazete Guardian, diziyi "neşeli bir şekilde muzip" diye tanımlarken Forbes, Leydi Jane'im için "2024'ün en iyi dizilerinden biri" diye nitelendirmişti.

Ancak dizi, Neilsen'in en çok izlenen yapımları sıraladığı yayın listelerine giremediği için Prime Video'ya umduğu izlenme rakamlarını sağlayamadı.

Amazon Prime Video, dizinin hayranlarını yıkan haberi cumartesi günü paylaştı. Ve izleyiciler, hayal kırıklıklarını ifade etmek için X'e (Twitter) akın etti.

"Eğlenceden nefret ediyorlar"

Öfkeli bir izleyici paylaşımında isyan etti: 

Amazon, Leydi Jane'im'i iptal mi ediyor? Eğlenceden nefret ediyorlar, tuhaflıktan nefret ediyorlar, dramı vurgulayan tarihi romantizmden nefret ediyorlar...

Korktuğunun başına geldiğini söyleyen bir izleyici de şöyle yazdı: 

Leydi Jane'im'in iptal edildiğini düşünmeden edemiyorum, en büyük korkum gerçek oldu.

Başka bir hayran ekledi:

Huzur içinde yat Leydi Jane'im. Sonsuza dek kalbimde olacaksın.


Independent Türkçe, Daily Mail, Forbes, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU