Rusya Ukrayna saldırısını püskürtme çabalarını yoğunlaştırıyor

Kursk'tan 76 bin kişi tahliye edildi

Rus ordusuna ait tanklar 10 Ağustos'ta Kursk bölgesinde konuşlandı / Fotoğraf: AP

Rus ordusu dün (Cumartesi), Kursk bölgesinin batısına yönelik sürpriz saldırısının beşinci gününde Ukrayna güçlerini püskürtme çabalarını arttırdı.

Rusya Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetlerin Kiev'in sınırı geçme girişimini püskürtmeye devam ettiğini belirterek, Rusya'nın derinliklerindeki Ukrayna güçlerini ve askeri teçhizatını vurmak için hava ve topçu güçlerini kullandıklarını kaydetti.

Yerel Acil Durumlar Bakanlığı, 76.000'den fazla kişinin Ukrayna sınırındaki bölgelerden tahliye edildiğini ve binlerce kişinin acil yardım ve tıbbi malzeme almak üzere güvenli bölgelere nakledildiğini vurguladı.

Bu arada Washington Kiev'e 125 milyon dolarlık yeni bir askeri yardımda bulunacağını açıkladı. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım paketinin "Rus saldırganlığına karşı koymaya devam eden Ukrayna'ya olan sarsılmaz bağlılığımızın" altını çizdiğini belirtti. Yeni pakette hava savunma önleme füzeleri, füze ve topçu sistemlerine yönelik mühimmat, çoklu görev radarları ve tanksavar silahları yer alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU