Emekli olan Andy Murray'i, annesi ifşa etti

Tenis efsanesi geçen hafta spor kariyerinden emekli olmuştu ve fazlasıyla hak ettiği tatlı atıştırmalıkların keyfini çıkarıyor

Birleşik Krallık'tan Andy Murray son maçının ardından hayranları selamlıyor (AP)

Judy Murray, oğlu Andy Murray'in tenisten emekliliğinin ardından donut yediği bir videosunu paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

37 yaşındaki Andy, son turnuvasındaki final maçını perşembe günü (1 Ağustos) oynamış ve Murray'le Dan Evans, Paris Olimpiyatları'nda çift erkekler yarışının çeyrek finalinde ABD'li Tommy Paul ve Taylor Fritz'e 6-2 ve 6-4'lük setlerle net bir şekilde yenilmişti

Andy'nin üç kez Grand Slam şampiyonluğu ve Olimpiyatlar'da iki altın madalya kazandığı 20 yıllık ışıltılı kariyeri, bu maçla sona ermişti.

64 yaşındaki Judy (ilk yıllarında oğluna koçluk yapmıştı), X profilinde oğlunun, kadınlar cimnastiği seyrederken fazlasıyla hak ettiği tatlı atıştırmalıklarla kendisini şımarttığı bir video paylaştı.

Judy paylaşımının altına "Sonunda istediğin her şeyi yiyebildiğin an……" yazdı.

Judy cümlenin sonuna donut ve domuz emojileri koydu.

Başka bir tenis efsanesi olan eski dünya şampiyonu Billie Jean King'in, videoda Andy'nin arkasında oturarak telefonuyla cimnastik etkinliğini çektiğini görmek mümkün.


Perşembe günkü maçından sonra Murray, X'te "Tenisi hiçbir zaman sevmemişimdir zaten" diye şaka yaparak meşhur soğuk espri anlayışıyla hayranları sevindirmişti.

Bu yorumla birlikte biyografisinde küçük bir değişiklik de yapmıştı, biyografisinde eskiden "Tenis oynuyorum" yazarken artık "Tenis oynuyordum" yazıyor.

Judy gönderiyi yeniden paylaşarak "Ben de" yazmıştı.

Eurosport'a verdiği bir röportajda Murray "sadece sıradaki şeyi sabırsızlıkla beklediğini" söylemiş ve Bjorn Borg'dan bir mesaj aldığını açıklamıştı.

Andy "Bana 'Gelmiş geçmiş en iyilerden birine tebrikler, gelecek için iyi şanslar' dedi" diye anlatmıştı.

Yarıştığım kişilerin benden çok daha iyi kariyerlere sahip olduğunun gayet farkındayım.

Ama kariyerimin ortalarında bir dönem, en büyük turnuvalarda sürekli onlarla karşılaşıyordum ve hepsi oynarken bir numaraya çıkmayı başarmak benim için çok anlamlıydı.

Onlar varken büyük turnuvaları kazanmak kolay değildi. Bu yüzden o seviyedeki biri tarafından takdir edilmek elbette çok özeldi.

Andy'nin emekliliğiyle birlikte eşi Kim, The Telegraph'a verdiği bir röportajda, yıllar içindeki sakatlıklarını eşiyle beraber yaşamanın "çaba gerektirdiğini" itiraf etmişti.

Kim "Bu süreci onunla yaşamak çok zordu" demişti.

Küçük bir çocuk yetiştirmeye çalışıyordum ve o gerçekten perişandı. Acı çekiyordu. Sadece köpeği gezdirmek bile korkunçtu. Benim için de korkunçtu çünkü çok çaba gerektiriyordu.

Andy, oyunculuktan koçluğa geçen Nigel Sears'ın kızı Kim'le 2005'te çıkmaya başlamıştı. Çift 2014'te nişanlandıklarını duyurmuş, bir sonraki sene evlenmişti. Çiftin birlikte 4 çocuğu var.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU