Keanu Reeves'den Matrix itirafı

İkonik bilimkurgu 25 yaşında

63 milyon dolarlık bütçesine karşılık gişede 460 milyon dolar kazanan 4 Oscarlı Matrix, 1999'un en çok kazanan 4. filmi olmuştu (Warner Bros)

Keanu Reeves, bu yıl 25 yaşına giren bilimkurgu klasiği Matrix'e (The Matrix) içten bir övgüde bulundu.

Ünlü oyuncu, China Miéville'le birlikte yazdığı yeni kitabı The Book of Elsewhere'i (Başka Yerlerin Kitabı) tanıtmak üzere pazartesi gecesi The Late Show'da Stephen Colbert'ın konuğu oldu.

"Matrix hayatımı değiştirdi" diyen Reeves, meşhur bilimkurguyla ilgili şöyle dedi:

Yıllar içinde pek çok insanın hayatını gerçekten olumlu ve harika şekillerde değiştirdi. Bir sanatçı olarak, bir film yaptığınızda ya da bir hikaye anlattığınızda bunu umut edersiniz. Yıllar geçtikçe ve tanıştığım insanlar bana Matrix'ten bu kadar olumlu bir şekilde etkilendiklerini söylediklerinde... İşte bu en iyisi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1999'da gösterime giren ve Wachowski Kardeşler tarafından yönetilen Matrix'te Reeves, bildiği hayatın bilinçli makineler tarafından yaratılmış bir simülasyon olduğunu keşfeden bilgisayar programcısı ve hacker Thomas Anderson, nam-ı diğer Neo rolündeydi.

Filmde ayrıca Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne ve Hugo Weaving rol alıyordu.  

Reeves 2021'de Entertainment Tonight'a verdiği bir röportajda, filmin bir bütün olarak sinemanın gidişatı üzerinde "etkili" olduğunu söylemişti.

Hem felsefe ve büyük ideallerle ilgili hem de böylesine eğlenceli bir bilimkurgu filmi yapmak zor.

59 yaşındaki Reeves üç devam filminde rolünü yeniden canlandırmaya devam etmişti: Her ikisi de 2003 yılında gösterime giren The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions ve 2021 yapımı The Matrix Resurrections. 

Halihazırda Dehşet Kapanı'nın (The Cabin in the Woods) yönetmeni Drew Goddard'ın çekeceği yeni bir Matrix filmi üzerinde çalışılıyor. Bu yapım, seride Wachowski Kardeşler'den biri tarafından yönetilmeyecek ilk film olacak.


Independent Türkçe, GamesRadar, IndieWire, Entertainment Tonight

DAHA FAZLA HABER OKU