Yeni Zelanda'da dört ölüm 'intihar paketleri' satışıyla bağlantılı

Polisin verdiği bilgiye göre, İngiltere'de en az 272 kişi Law'ın web sitelerinden ürün satın aldı ve bunlardan 88'i hayatını kaybetti

Yeni Zelanda polisi, yaşları 18 ile 21 arasında değişen üç öğrenci ile 40 yaşındaki kişisel antrenörün ölümü "intihar paketleri" ile ilgili / Fotoğraf: Reuters

Yeni Zelanda polisi bugün yaptığı açıklamada ülkedeki dört ölüm vakasını elde edilen bulgulara göre, Kanadalı eski bir şefin internet sitesinden yapılan “intihar paketi” satışlarıyla ilişkilendirdi.

Adli tabip Alexandra Cunningham, yaşları 18 ila 21 arasında değişen üç öğrencinin ve 40 yaşındaki bir kişisel antrenörün Kanadalı şef Kenneth Law ile bağlantılı şirketlerden “intihar paketleri” satın aldıktan sonra intihar ettikleri sonucuna vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Kanada polisi, Law'ın tutuklanmadan önce 2020 ile 2023 yılları arasında 40'tan fazla ülkedeki insanlara 1.200 kadar “intihar paketi” gönderdiğinden ve özellikle savunmasız insanları internet üzerinden hedef aldığından şüpheleniyor.

Kanadalı savcılar, bu paketlerin yanlış kullanıldığında öldürücü olabilecek bir gıda katkı maddesi içerdiğini iddia ediyor.

Law, Mayıs 2023'te tutuklandı, Kanada'da 14 cinayet ve 14 intihara yardım ve yataklıkla suçlandı, ancak tüm suçlamaları reddetti.

Interpol'ün uyarısının ardından, diğer ülkeler de kendi soruşturmalarını başlattılar.

Polisin verdiği bilgiye göre, İngiltere'de en az 272 kişi Law'ın web sitelerinden ürün satın aldı ve bunlardan 88'i hayatını kaybetti.

İtalya'da dokuz alıcı tespit edildi, bunlardan en az biri öldü.

Polise göre Kanadalı kurbanlar 16 ila 36 yaşları arasında kadın ve erkeklerden oluşuyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU