Herkesin konuştuğu korku filminin başarısının sırrı ne?

Rekorları altüst etti

31 yaşındaki Maika Monroe, rol aldığı korku ve gerilim filmleri sayesinde kısa sürede "çığlık kraliçesi" diye anılmaya başladı (Neon)

Geçen hafta sonu gişenin zirvesinde animasyon türündeki Çılgın Hırsız (Despicable Me) serisinin 4. halkası yer aldı. Ancak buna rağmen manşetleri süsleyen ve herkesin konuştuğu başka bir yapım vardı: Nicolas Cage ve Maika Monroe'nun başrollerini paylaştığı korku filmi Cambaz (Longlegs).

Rekor kırdı

Cambaz, hafta sonunda elde ettiği 22,6 milyon dolarlık hasılatla, bağımsız yapım ve dağıtım şirketi Neon'un tüm filmleri arasında en iyi başlangıcı yaparak rekor kırmayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline, yaz başında Cambaz'ın sürpriz yaparak gişede başarılı olabileceğini yazmıştı. Bu başarıda Tom Quinn'in 7 yıllık şirketi Neon'un akıllıca pazarlama kampanyasının da payı büyük.

2017'de New York'ta kurulan dağıtım şirketi, korkunç bir seri katili canlandıran Nicolas Cage'i gizleyen bir kampanya yürüttü. 

Sosyal medyada paylaşılan kısa video klipler ve merak uyandıran ustaca pazarlama kampanyasıyla film, gösterime girer girmez patlama yaptı.

Filmden 11 video, 30 milyon izlendi

Neon, son 90 gün içinde YouTube'da Cambaz'ın 11 videosunu yayımladı ve bunlar 30 milyon kez izlendi. 
 


Pandemi sonrası korku filmleri, gösterime girdikleri ilk haftada 8 ila 10 milyon dolar kazanabiliyor. Ancak sinema yazarlarına göre Cambaz, kalıpların kırılabileceğini ve yeni normlar yaratılabileceğini kanıtlamış oldu.

Cambaz'ın adeta geleceğini gören eğlence istihbarat grubu Quorum'un kurucusu David Herrin, "Bu türün yeniden icat edilmesi gerekiyordu" diyerek ekledi:

Neon pazarlama konusunda çok zekice davrandı, her şeyi açıklamadı ve Nicolas Cage'i göstermedi.

Yönetmen Osgood Perkins'in imzasını taşıyan Cambaz'da Peşimdeki Şeytan'la (It Follows) tanınan Monroe, ilk görevinde çözülmemiş bir cinayet davasına atanan genç FBI ajanı Lee Harker rolünde.

Film Türkiye'de 6 Eylül'de vizyona girecek.
 

Independent Türkçe, Deadline, Gizmodo

DAHA FAZLA HABER OKU