Trump'ın çocukları "siyasi şiddeti" kınadı

Tiffany Trump cumartesi gecesi Twitter'a "Siyasi şiddet asla çözüm değildir" yazdı

Trump'ın çocukları, 13 Temmuz Cumartesi günü Pensilvanya'nın Butler kentindeki mitingde babalarının vurulmasından sonra açıklama yaptı (AP)

Donald Trump'ın çocukları, babalarının Pensilvanya'daki bir miting konuşmasında kulağına kurşun isabet etmesinin ardından siyasi şiddeti kınayarak onu bir "savaşçı" diye niteledi.

Ivanka Trump olaydan birkaç saat sonra X'te, "Babam ve Pensilvanya eyaletinin Butler kentinde bugün yaşanan anlamsız şiddetin diğer kurbanlarına yönelik sevginiz ve dualarınız için teşekkür ederim" diye yazdı.

Gizli Servis ve diğer tüm kolluk kuvvetlerine bugünkü hızlı ve kararlı eylemleri için minnettarım. Ülkemiz için dua etmeyi sürdürüyorum.

Seni seviyorum baba, bugün ve her zaman.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski ABD Başkanı, cumartesi akşamı düzenlediği mitinge diğerleri gibi başladı fakat birkaç dakika sonra havada vızıldayan kurşunlarla miting kesintiye uğradı. Trump kürsünün arkasına yattı ve Gizli Servis ajanları sahneye koştu. Kısa süre sonra ajanlar, sağ kulağından kan damlarken yumruğunu havaya kaldıran Trump'ı doğrultup sahneden indirdi.

Hem Ivanka hem de Tiffany Trump ailelerinin aldığı destekten duydukları minnettarlığı uzun gönderilerle dile getirdi.

"Babama gösterilen sevgi ve desteği çok takdir ediyorum. Babamı hayatta tuttuğu için Tanrı'ya şükürler olsun" diyen Tiffany Trump, X'te şu mesajı paylaştı:

Siyasi şiddet asla çözüm değildir. Tanrı, korkusuzca olaya müdahale eden gizli servisi ve kolluk kuvvetlerini korusun. Lütfen kurbanların ailelerini de dualarınıza dahil edin. Bugün gördüğünüz gibi babam bir savaşçıdır ve sizler ve ABD için savaşmaya devam edecektir.

Eric ve Donald Jr. ise daha kısa ve siyasi odaklı paylaşımlarında farklı bir ton kullandı.

Eric Trump, Truth Social'da "AMERİKA'NIN İHTİYACI OLAN SAVAŞÇI!" yazdı ve yüzü kana bulanmış eski başkanın yumruğunu havaya kaldırırken ve etrafı Gizli Servis tarafından sarılı halde çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Donald Trump Jr. da arka planda Amerikan bayrağının çarpıcı bir şekilde dalgalandığı benzer bir fotoğraf paylaştı. "Amerika'yı Kurtarmak için savaşmayı asla bırakmayacak" diye yazdı.
 


Trump'ın kendisi de korkunç suikast girişimi hakkında Truth Social'a konuştu ve "sağ kulağının üst kısmını delen bir kurşunla vurulduğunu" doğruladı. Eski başkan sözlerine şöyle devam etti:

Bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım çünkü bir vızıltı sesi, silah sesi duydum ve kurşunun derimi parçaladığını hissettim.

Gizli Servis daha sonra eski başkanın "güvende" olduğunu doğrularken, kampanya ekibi yerel bir sağlık tesisinde "kontrol edildiğini" söyledi. Gizli Servis'e göre bir seyirci öldü ve iki seyirci de ağır yaralandı.

Cumhuriyetçi Ulusal Kongre planlandığı gibi "devam edeceğini" açıkladı. 4 gün sürecek etkinliğin pazartesi başlaması planlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU