Florida'da din görevlilerini okula çağıran programa Satanistler gönüllü oldu

Din görevlilerinin rehber öğretmen olmasına izin veren program tartışma yaratmıştı

8 Ekim 2019'da, Salem Massachusett'te "Cehennem Evi" etkinliğinin gerçekleştirildiği Satanist Tapınağı'nın din değiştirme odasındaki Baphomet Heykeli (AFP)

Ron DeSantis eğitimde daha fazla dini teşvik eden yeni bir yasa imzaladıktan sonra Satanistler Florida okullarındaki açıkları doldurmak için gönüllü oluyor.

Eleman eksikliğini kapamak için dini gruplar da dahil dış organizasyonlardan, "öğrencilere rehberlik ve destek takviyesi" alınmasına izin veren eyalet yasası geçen hafta yürürlüğe girdi.

Daha fazla eyalet, Hristiyanlığın devlet okulu ortamlarında yer bulmasını hedeflerken Florida'daki girişim, din görevlilerinin devlet okullarında rehber öğretmen olarak hizmet vermelerine müsaade ediyor.

Sıkı Katolik bir ailede yetişen DeSantis, yasa olmadan "temelde Tanrı'nın [okul kampüsünde] yeri olmadığını söylüyorsunuz" dedi ve "Bu yanlış" diye ekledi.

Satanist Tapınağı dini grupların okullarda faaliyet göstermesine izin veren ABD eyaletlerinde Okul Sonrası Şeytan kulüplerinin kurulması da dahil olmak üzere, devlet okullarında din özgürlüğü için eyleme geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örgüt, Tanrı'ya veya şeytana inanmadığını söylüyor. Kendisini "nonteistik" diye tanımlıyor ve dinin kamusal hayata müdahale etmesine karşı kampanya yürütüyor.

"Hedefinin din değiştirme olmadığını" savunarak "Program bilime, eleştirel düşünmeye ve yaratıcı sanatlara odaklanıyor ve "çocukları Satanizm'e çekmekle hiç ilgilenmiyor" diye ekliyor.

Satanist Tapınağı kurucu ortağı ve sözcüsü Lucien Greaves The Guardian'a, üyelerinin Florida'daki 67 county'de (sözcük anlamı kontluk; ABD ve BK’de yer alan Türkiye’de karşılığı olmayan idari birim -çn.) açık rehberlik rollerini doldurmaya hazır olduğunu söylemişti.

Pazartesi The Hill'e konuşan Greaves şöyle dedi: 

Bir okul bölgesi din görevlileri bulundurmayı seçiyorsa Satanistlerin de katılmasına hazırlıklı olmalı.

Satanist Tapınağı, ABD hükümeti tarafından resmen bir din olarak tanınıyor.

DeSantis, Satanizm'in "bir din olmadığını" savunarak takipçilerinin programda yer almasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
 

desantis.jpg

DeSantis Satanizm'in "bir din olmadığını" söyleyerek tapınak üyelerini öfkelendiriyor (AP)


Yasa nisanda imzalanırken "Nedense bazıları okulda din görevlilerine yönelik bir program yaparsak okullarımızda satanistlerin dolaşacağını söylüyor. Florida'da böyle oyunlar oynamıyoruz. Bundan endişe duymanıza gerek yok" demişti.

Greaves, valinin "halka açıkça yalan söylediğini" düşünerek onu sertçe eleştirdi. DeSantis'in Hristiyanlığa haklar tanırken başkalarının "dini kimliğini" inkar edemeyeceğini öne sürdü.

Tapınağın lideri Florida, Satanistlerin okullara erişimini engellemeye çalışmaya devam ettiği takdirde yasal işlemlere başvurmaya hazır olduğunu söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU