Etiyopya'da en az 100 kişi fidye için kaçırıldı

Fidyeciler rehineleri serbest bırakmak için ailelerden 17,500 $ ödemelerini istiyor

Bir kamyondaki Etiyopya askerleri / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Etiyopya Büyükelçisi Irwin Masinga yaptığı açıklamada, Tigray bölgesindeki iç savaşın sona ermesinden bu yana aralıklı çatışmalara sahne olan Etiyopya’nın sorunlu bölgelerinde geçen hafta aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 100 kişinin fidye için kaçırıldığını duyurdu.

Kasım 2022'de imzalanan barış anlaşmasının ardından bölgede bir miktar istikrar sağlanırken, Başbakan Abiy Ahmed'in hükümeti diğer bölgelere güvenlik getirmekte zorlandı. Birleşmiş Milletler'e (BM) göre geçen yıl Etiyopya'da 1.300'den fazla kişi öldürüldü, ancak Amhara ve Oromia bölgeleri en fazla şiddeti yaşadı.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre ABD Büyükelçisi Irvin Masinga, "X" platformunda şunları yazdı:

Oromia ve Amhara bölgelerinde yakın zamanda tekrarlanan adam kaçırma olayları, çatışmaların uzun süre devam etmesinin suçluları nasıl cesaretlendirdiğini ve hukukun üstünlüğünü zayıflattığını gösteriyor. Geçen hafta 100'den fazla öğrenci ve yolcu fidye için kaçırıldı.

Kaçırıldıktan sonra kurtularak bir ormanda saklanan Debrek Üniversitesi öğrencisi, Reuters'a isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu:

Çarşamba günü kimliği belirsiz silahlı kişiler, Oromia bölgesindeki başkent Addis Ababa'nın yaklaşık 120 kilometre kuzeyinde üç otobüsü durdurdu "Korkunç ve şok ediciydi. Yolcuları sopalarla dövmeye ve otobüsten inmeye zorlamaya başladılar. Fidyeciler şimdi rehineleri serbest bırakmak için ailelerden 17,500 $ ödemelerini istiyorlar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU