George R.R. Martin, House of the Dragon'da "Keşke ben düşünseydim" dediği detayı açıkladı

Fantezi yazarı ayrıca Phia Saban'ın canlandırdığı Helaena Targaryen için "benim yarattığımdan daha zengin ve daha büyüleyici bir karakter" itirafında bulundu

(AP)

George R.R. Martin son blog yazısında House of the Dragon yazarlarını övdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü fantezi yazarı, HBO dizisinin temel aldığı Ateş ve Kan romanının yanı sıra, dizinin öncülü Game of Thrones'a ilham veren kitapların da arkasındaki isim.

Martin ikinci sezonun ilk iki bölümü hakkında, "Sezona başlamak için ne harika bir yol. Yönetmenlik mükemmeldi" dedi.

*Uyarı - House of the Dragon'ın ikinci sezonuyla ilgili spoiler içerir*

Martin, oyuncular arasında Rhys Ifans'ın Kral Eli Otto Hightower rolündeki performansından özellikle bahsetti.

Yazar, "Fare avcıları asıldıktan sonra Kral Aegon [Tom Glynn-Carney] ve Criston Cole'la [Fabien Frankel] olan sahnesi zeka, gerilim ve dram dolu, ödül diye bağıran bir performans" ifadelerini kullandı.

Martin daha sonra Phia Saban'ın Helaena Targaryen'i için "Ateş ve Kan'da yarattığımdan daha zengin ve daha büyüleyici bir karakter" itirafında bulundu. 

Kitapta, tombul, hoş ve mutlu bir genç kadın, neşeli ve nazik, halkın çok sevdiği... Dizide sergilediği tuhaflıkların hiçbiri kitapta yoktu, kehanet yeteneği de öyle. Bunlar yazar odasında doğdu... ama Helaena'nın dizideki versiyonuyla tanıştığımda, buna itiraz edemezdim.

Yazar daha sonra diziye eklenen ve kendisinin düşünmüş olmasını dilediği karakteri söyledi.

Ben... öhöm... genellikle senaristlerin bir hikayeyi uyarlarken kaynak metne karakterler eklemesinin hayranı değilim. Özellikle de kaynak metin benim olduğunda.

Ama o köpek harikaydı. Cheese'den nefret etmeye hazırdım ama o köpeği tekmelediğinde ondan daha da çok nefret ettim.

Söz konusu köpek, birinci bölümde Aemond'u öldürmekle görevlendirilen fare avcısı Cheese'e (Mark Stobbart) eşlik ediyor. Tabii ki görev başarısızlıkla sonuçlanır ve Cheese genç Prens Jaehaerys'i öldürür.
 

Rhys Ifans

Martin, Rhys Ifans'ın Kral Eli Otto Hightower rolündeki performansından özellikle bahsetti (Ollie Upton/HBO)​​​​​​​


Cheese yakalanıp asıldıktan sonra, köpeğinin onun sallanan bedenine baktığını görürüz.

Martin, "Bu neredeyse kalbimi kırıyordu" diye ekledi. 

Bu kadar küçük bir şey... bu kadar küçük bir köpek... ama onun varlığı, ekranda olduğu birkaç kısa an, fare avcısına çok fazla insanlık verdi. İnsanlar çok karmaşık yaratıklardır. O köpeğin sessiz varlığı bize en kötü insanların, en aşağılık ve en kötülerin bile sevebileceğini ve sevilebileceğini hatırlattı.

Keşke o köpeği ben düşünseydim. Ben düşünmedim ama başka biri düşündü. Bundan memnunum.

House of the Dragon'ın yönetmeni Geeta Vasant Patel kısa süre önce verdiği bir röportajda, prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) spin-off dizinin son bölümünde Game of Thrones'la önemli bir bağlantı olduğunu doğrulamıştı.

Dikkatli izleyiciler üçüncü bölümde birinci sezondan bir ana karakterin ölümünü ima eden bir repliği de fark etmiş olabilir.

Prequel'un George R.R. Martin'in Ateş ve Kan'ının yanı sıra Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisini okuyanları ödüllendireceği birkaç anda zaten belli olmuştu. Aegon Targaryen'in Buz ve Ateşin Şarkısı kehanetinin açıklamasını burada bulabilirsiniz.

House of the Dragon, BluTV'de yayımlanıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU