Trump'tan Biden'a "kuralsız" münazara teklifi

Eski başkan "her şeyi yıkıp geçecek" yeni bir münazara istiyor

27 Haziran'da Atlanta'da Joe Biden'la münazaraya çıkan Donald Trump, 4 Temmuz mesajında "kuralsız" bir münazara çağrısı yaptı (AFP)

Beyaz Saray ve Demokrat yetkililer geçen hafta, 2024'ün ilk karşılaşmasında başkanın sendelediği performansa açıklama bulmakta zorlanırken Donald Trump, Joe Biden'ı "kuralsız" bir münazaraya çağırdı.

4 Temmuz Bayramı'nda Truth Social hesabında paylaşım yapan Trump "Sahtekar Joe Biden'ın Yetersizlik Bulmacası'nın cevabı bende. Bir münazara daha yapalım ama bu sefer kuralsız" yazdı.

"Sahnede yalnızca ikimizken, Ülkemizin geleceğini konuştuğumuz, kısıtlamasız bir tartışma" diye ekledi.

İlk Münazara reytingleri çok iyiydi, hatta rekor kırdı ama bu seferki formatı sayesinde her şeyi yıkıp geçer!

İki adam, halihazırda seçim gününden önce en az bir münazara daha yapmak için anlaştılar. Bir sonraki münazara ABC ev sahipliğinde 10 Eylül Salı günü yayımlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CBS de iki kampanyayı, 23 Temmuz veya 13 Ağustos'ta bir başkan yardımcısı münazarasına katılmaya davet etti. Biden'ın kampanya ekibi daveti kabul etti fakat Trump henüz bir başkan yardımcısı adayı duyurmadı.

Biden'ın 27 Haziran'daki karşılaşmada gösterdiği performans yaşı, zindeliği ve yeniden seçilme kampanyasını tamamen sonlandırması gerekip gerekmediği konusunda endişeleri körükledi.

Birçok büyük Amerikan gazetesinin yayın kuruluyla birlikte pek çok Demokrat Kongre üyesi ve önemli destekçi de başkanın çekilmesi için çağrıda bulundu. Başkaları da Biden'ın kampanya ekibi ve Demokrat Parti'nin, hızla düşen anket sayılarıyla ve başkanın yaşı ve geleceğiyle ilgili artan endişelerle ciddi bir şekilde yüzleşmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Fakat Biden defalarca hiçbir yere gitmediğini tekrarladı ve kampanya ekibiyle Beyaz Saray, onun siyasi elverişliliğine dair görüşmeler yaptığı iddialarının hepsini "yalan" olarak nitelendirerek reddetti.

Bu hafta bir bağış toplama e-postasında "Demokrat Parti'nin adayı benim" dedi.

Kimse beni safdışı bırakmıyor. Bir yere gitmiyorum, sonuna kadar bu yarıştayım ve bu seçimi BİZ kazanacağız.

Trump, "kuralsız" münazaralarının "kendisi için yeni bir sınav olacağını" söyledi.

"Ne kadar müthiş bir akşam olur, yalnızca ikimiz, teke tek, klasik bir Münazarada, eski zamanlardaki gibi. HER ZAMAN, HERHANGİ BİR YERDE, NERESİ OLURSA!!!" diye ekledi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU