Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Ekvador'da düzenlenen operasyonda 6 ton kokain ele geçirildi

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, güvenlik güçlerinin operasyonunda 6 ton kokain ele geçirildi.

Ekvador basınında çıkan habere göre, ülkenin Guayaquil limanında, Başsavcılık (FGE) ve Ulusal Polisin ortak operasyonunda 6 ton kokain bulundu.

Başsavcılığın X platformundan yapılan paylaşımında, kokainin ihraç edilmek üzere sevkiyatı yapılacak muzların arasına gizlendiği bildirildi.

Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Kokainin İspanya'nın Malaga kentine gönderilmek istendiği kaydedildi.

Yetkililer, bunun, yılbaşından bu yana tek seferde ele geçirilen en yüksek kokain miktarı olduğunu bildirdi.


Almanya basınının Merih Demiral iddiasını TFF yalanladı

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild, milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya'yla oynanan EURO 2024 son 16 turu karşılaşmasında yaptığı bozkurt hareketi nedeniyle UEFA tarafından iki maç men cezasına çarptırıldığını öne sürdü.

Bild'in haberinin ardından bir açıklama yayımlayan TFF, ceza iddialarını yalanlarken,  "Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, 'Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Merih Demiral'ın Avusturya filelerini havalandırdıktan sonra yaptığı gol sevinci tartışma konusu olmuş ve Ankara-Berlin hattında gerilime sebebiyet vermişti. 

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Feaser, milli futbolcunun gol sevincine şu sözlerle tepki göstermişti:

Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA’nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz.

Merih Demiral ise konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum.

Öte yandan Bild gazetesinin haberinde, takımının Slovakya'yla oynadığı karşılaşma sırasında attığı golün ardından rakip takım yedek kulübesine dönerek kasığını tutan İngiltere Milli Takımı'nın yıldızı Jude Bellingham'a para cezası verileceği aktarıldı.


İstanbul'da, Kayseri'deki olaylarla ilgili paylaşımları ve gösterilere katılmaları nedeniyle 10 kişi tutuklandı

İstanbul'da, Kayseri'deki olaylarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımda bulundukları belirlenen 4 şüpheli ile izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 6 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Güvenlik Şube Müdürlüğü görevlilerince, 30 Haziran'da Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarına karıştıkları tespit edilen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonda 22 şüpheliye işlem yapıldığı, gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ünün tutuklandığı, 3'ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığı, 1'inin ise adli işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.


Netanyahu'dan Biden'a "Gazze'deki saldırılara devam edeceğiz" mesajı

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede Netanyahu "4 Temmuz Bağımsızlık Günü" dolayısıyla Biden'ı tebrik etti.

Netanyahu, Biden'ı Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası için yapılan dolaylı müzakerelere İsrail'den bir heyet gönderme kararına ilişkin bilgilendirdi.

Görüşmede ayrıca Netanyahu, Biden'a İsrail'in "hedeflerine ulaşıncaya kadar" Gazze'deki saldırılara devam edeceği mesajını verdi.

İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'dan dün yapılan yazılı açıklamada, esir takası müzakerelerinde arabuluculuk yapan tarafların, Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı İsrailli müzakere ekibine ilettiği duyurulmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da esir yakınlarıyla yaptığı görüşmede, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına "her zamankinden daha yakın olduğunu" söylediği aktarılmıştı.

Netanyahu'nun Hamas'ın yanıtını ele almak için bugün Güvenlik Kabinesi'ni toplayacağı bildirilmişti.

İsrail basını, Netanyahu'nun, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası anlaşmasına varılması için yapılacak müzakerelere İsrail'den bir heyet göndermeyi kararlaştırdığını duyurmuştu.


Şarkıcı Atilla Taş, "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakim karşısına çıktı

Müzisyen Atilla Taş'ın, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Atilla Taş ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Taş, art niyetli kişilerin ideolojik olarak fikirlerinden hoşlanmadığını, "Bu adama nasıl zarar veririz?" şeklinde düşündüklerini ve bu kişilerin eski paylaşımlarına baktığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanlığı makamına saygı duyduğunu dile getiren Taş şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı'nın, fikirlerini beğenelim veya beğenmeyelim bu ülkenin Cumhurbaşkanı'dır. O bayrak için bile saygıyı hak eder, saygı duymak zorundayım. Kendisine makamından ötürü de saygı duyuyorum. Olay tarihinde faiz indirimi nedeniyle dolarda ani bir yükseliş yaşandı, sonra Merkez Bankasının müdahalesiyle ani bir düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı olaya ilişkin açıklama yapıyordu, ben de bu açıklamalarına karşı ifade özgürlüğü kapsamında durum tespiti yaptım. Söz konusu paylaşımlarda hakaret içerikli bir söz bulunmamaktadır. 21 Aralık 2021 tarihli paylaşım da Cumhurbaşkanı'na yönelik değildir, ekonomi bürokratlarına yöneliktir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Taş, "Söyleyecek bir şey yok, ne olursa olsun eleştiririz ama Cumhurbaşkanı'na hakaret etmem. Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır, saygı duyacağız." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım: Sivas Katliamı sanıkları anayasal düzeni değiştirmekten yargılanmamalıydı

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Sivas Katliamı'na ilişkin yargılamalarda suç tasnifinin doğru yapılmadığını belirterek, "Anayasal düzeni değiştirmekten değil insanların canına kasteden fiilden dolayı bir yargılama yapılıp cezalandırılmaları gerekirdi." dedi.

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 1993 yılının temmuz ayında gerçekleşen Sivas Katliamı ve Başbağlar Katliamı'nda ülkeyi derinden sarsan insanlık dışı olayların yaşandığını belirtti.

Sivas'taki olaylara ilişkin ilk yargılamanın insanların ölümüne sebebiyet vermekten ve birden fazla insanı öldürmekten yapıldığına ve sanıkların ceza aldığına işaret eden Yıldırım, Yargıtay'ın bozmasıyla birlikte sanıkların anayasal düzeni bozmak, değiştirmek ve yerine başka bir düzen getirmek suçundan ceza aldıklarını anımsattı.

"Sivas'taki olayın temel sebebinin Sivas halkının devlete karşı bir saldırısı, devlete karşı bir eylemi, devletin anayasal düzenini değiştirmeye dönük bir eylemi olmadığını görüyoruz. Ama yargılamanın Türk Ceza Kanunu'ndaki devletin anayasal düzenini değiştirmeye dönük maddeden yapıldığını görüyoruz." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

Oysa insanın canına kasteden fiilden dolayı bir yargılama yapılıp cezalandırılmaları gerekirdi. Sivas meydanına baktığımızda tüm devlet kurumlarının burada olduğunu görüyoruz. Valilikten belediye binasına, jandarmasından emniyetine, PTT'sinden birçok kurumların bu meydanda olduğunu görüyoruz ve olay tarihi itibarıyla buralara dönük herhangi bir saldırının, herhangi bir fiili tecavüzün olmadığını da görüyoruz. Veya kolluk kuvvetlerine karşı da böyle bir şey olmadığını görüyoruz. Valiliğe karşı da belediyeye karşı da ve başka kurumlara karşı da... O halde neden orada insanımızın ölümüne sebebiyet verdi diye cezalandırılmıyor da devlet düzenini değiştirmekten dolayı cezalandırılıyor? Buradaki hukuki tasnifin veya suç tasnifinin doğru yapılmadığı kanaatindeyim.

Başbağlar'da 33 insanı yakarak ve kurşuna dizerek öldürenlerin, bu katliamı gerçekleştirenlerin dağlarda elini kolunu sallayarak gezdiğini ifade eden Yıldırım, "Acaba dağlardan ziyade ovalarda da var mı bilmiyorum. Bugün hala o sırtını dağa yaslayanlar, acaba bu katliama neden sessiz kalıyor?" dedi.


Libya Müftüsü: Gazze'de açlıktan ölenlerin vebali İslam ülkelerinin yöneticilerinin boynundadır

Libya Müftüsü Sadık bin Abdurrahman Gıryani, Gazze Şeridi'nde açlıktan ve susuzluktan ölen her Müslümanın vebalinin İslam ülkelerinin yöneticilerinin boynunda olduğunu söyledi.

Gıryani, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu açıklamada, Gazze'de açlıktan, susuzluk ve ilaçsızlıktan ölenler varken İslam ülkelerinin buraya abluka uygulayan ülkeler ile diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Gazze'ye abluka uygulayan özellikle ABD ve müttefikleri ile güçlü ilişkileri bulunan İslam ülkelerinin yöneticilerinin Gazze'deki durumdan sorumlu olduklarını kaydeden Gıryani, "Gazze Şeridi'nde açlıktan ve susuzluktan ölen her Müslümanın vebali İslam ülkelerinin yöneticilerinin boynundadır" ifadelerini kullandı. Gıryani, İslam ülkelerindeki alimlerin, fetva kurullarının sorumluluklarını yerine getirerek ülkelerinin yöneticilerine Gazze'deki Müslümanlarla ilgili sorumluluklarını hatırlatmaları çağrısında bulundu.


Hizbullah, komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'de "yeni mevzilere" saldıracağını açıkladı

Hizbullah'ın üst düzeydeki yetkililerinden Hashem Safieddine, örgütün üst düzeydeki bir komutanının İsrail'in düzenlediği saldırıda öldürülmesine tepki olarak İsrail içinde yeni mevzilere saldırma tehdidinde bulundu.

İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinin dışına düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzeydeki bir saha komutanı yaşamını yitirmişti. Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, komutanın Hizbullah'ın İsrail ordusuyla çatıştığı sınır hattındaki operasyonların bir kısmından sorumlu olduğunu söylemişti.

Safieddine, üst düzeydeki komutanın anma töreninde yaptığı konuşmada, "Tepkiler art arda devam ediyor ve bu tepkiler kapsamında düşmanın vurulacağını düşünmediği yeni mevziler hedef alınmaya devam edecek" dedi.

Hizbullah misilleme olarak dün en az 200 roket ve yaklaşık 24 adet insansız hava aracı fırlatmıştı.


AKOM'dan İstanbul'da sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere gün boyu aralıklarla görülecek sağanağın saat 18.00'den itibaren etkisini artıracağını bildirdi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, Beykoz ve Şile'de görülen kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın, Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere gün boyu aralıklarla etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

Yağışın saat 18.00'den itibaren etkisini artıracağı aktarılan açıklamada, yarın saat 13.00'e kadar devam edecek sağanağın Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzeyinde kalan Pendik, Tuzla, Çekmeköy, Beykoz, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ile Avrupa Yakası'nın kuzeyinde kalan Sarıyer ve Eyüpsultan'da kuvvetli olabileceği kaydedildi. Açıklamada, metrekareye 20 ila 45 kilogram yağmur düşebileceği ifade edilerek, bölgesel olarak kısa zaman diliminde (30-60 dakika) etkili olabilen yağışlarda göllenme, kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınları yaşanabildiğinden merkezin ilgili İBB birimlerine personel görevlendirme uyarısında bulunduğu anlatıldı.

Sağanağın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


Almanya, Merih Demiral'ın "bozkurt" işareti nedeniyle Türkiye'nin büyükelçisini dışişlerine çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türk milli takımının futbolcusu Merih Demiral'ın Türkiye-Avusturya maçında attığı gol sonrası “bozkurt” işareti yapması nedeniyle Türkiye'nin Almanya büyükelçisinin Dışişleri’ne çağrıldığını açıkladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası "Euro 2024" kapsamında 2 Temmuz akşamı oynanan maçta Türkiye Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Maçta Türkiye'nin iki golüne imza atan Demiral, ikinci golün ardından yaşadığı gol sevinci sırasında bozkurt işareti yapmıştı.

UEFA, Demiral'ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması nedeniyle futbolcu hakkında soruşturma açmıştı. Almanya'nın Demiral'ın hareketini "ırkçı" olarak niteleyerek kınamasının ardından Türkiye ise Almanya'nın Ankara büyükelçisini dün Dışişleri'ne çağırmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ikili temasları kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.  Erdoğan'ın konakladığı oteldeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.


Şişli'de dükkanda 85 kediyi alıkoyan kişiye para cezası kesildi

Polis ekipleri, Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlilerinin, İzzetpaşa Mahallesi Mihri Okul Arası Sokak'taki bir dükkanda çok sayıda kedinin taşıma çantası ve kafeste tutulduğu, sağlık durumlarının da kötü olduğu yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti. Adrese giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, kızının apartmanının zemin katında yer alan kendilerine ait dükkanda çok sayıda kedi bulundurduğunu söyleyen T.K'nin yardımıyla içeri girdi.

Dükkanda, taşıma çantası ve kafeslerde tutulan sağlık durumu kötü çeşitli ırklardan 85 kedi ele geçirildi. Kediler muhafaza altına alınarak tedavi yaptırılmak üzere ilçe belediyesinin sorumlu veteriner hekimine teslim edildi. Hayvanların tedavilerinin uzun süredir yapılmadığı ve beslenmelerinin ihmal edildiği öğrenildi. Kedileri dükkanda alıkoyan ve sağlık durumlarının kötüleşmesine neden olan G.B'ye, "hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranma" suçundan kedi başına 7 bin 216 lira olmak üzere toplam 613 bin 360 lira para cezası kesildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ikili temasları kapsamında Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh ile bir araya geldi.

AA-20240704-35047746-35047745-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_MOGOLISTAN_CUMHURBASKANI_KHURELSUKH_ILE_BIR_ARAYA_GELDI.jpg
Fotoğraf: AA

Suudi SAMI şirketi, Türk şirketlerle yeni savunma sanayi işbirliklerine yönelik üç mutabakat zaptı imzaladı

 Suudi Arabistan Askeri Sanayi (SAMI) şirketi, Suudi Arabistan'da "savunma sanayinin yerelleştirilmesini desteklemek" amacıyla Türk şirketlerle üç mutabakat zaptı imzaladığını açıkladı.

SAMI yaptığı açıklamada, Türkiye'nin insansız hava aracı üreticisi Baykar ile Suudi Arabistan'da "üretim yapılabilmesini sağlamak" ve Baykar'ın insansız hava araçları için sistemler geliştirmek üzere anlaştığını belirtti.

SAMI ayrıca Aselsan ile Suudi Arabistan'da savunma elektroniği teknolojileri geliştirme fırsatlarını araştırma konusunda anlaştı.

Açıklamada ayrıca SAMI'nin Türk Fergani Space ile "Suudi Arabistan'da küresel uzay sektörüne hizmet edecek teknolojilerin geliştirimesi" için bir ön anlaşma imzaladığı belirtildi.


Hamas lideri Mısır ve Katarlı arabulucular ile Gazze'de ateşkes anlaşması hakkında görüştü

Hamas lideri İsmail Haniyeh, Katarlı ve Mısırlı arabulucular ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'de savaşı sonlandırma konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Hamas tarafından dün yapılan açıklamada, Haniyeh'nin son gelişmelerle ilgili Türk yetkililer ile de görüştüğü belirtildi.


İsrail ordusu Gazze'de bir subayının daha öldüğünü duyurdu

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Givati Tugayı'nda takım komutanı Yüzbaşı Roy Miller'ın (21), Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi. Aynı olayda iki İsrail askerinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

Böylece, Gazze'ye saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 322'si Gazze'yi karadan işgal sürecinde olmak üzere 677'ye yükseldi. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana yoğun hava saldırıları düzenlediği Gazze Şeridi'nde 27 Ekim 2023'ten beri de kara saldırıları düzenliyor. Gazze'yi karadan işgale girişen İsrail askerleri ile Filistinli direnişçiler arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.


A Milli Takım'ın kalecisi Mert Günok, EURO 2024 resmi hesabına konuştu

Şampiyonanın son 16 turunda Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçın 90+5. dakikasında yaptığı kritik kurtarışla yankı uyandıran Mert Günok, EURO 2024'ün resmi hesabında soruları yanıtladı.

Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını belirten 35 yaşındaki kaleci, "İyi bir çalışma ortamı yakaladık. Hocamızla güzel bir ambiyans yakaladık. Bu da zaten sonuçlara yansıdı. Portekiz müsabakası bizim şanssız bir maç oldu. Sakatlığım nedeniyle oynayamadım. Çok üzüldüm. İlk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynuyorum. Burada bulunmak ve oynamak önemli. Bu, benim için bir hedefti. Bu hedefime ulaştığım için ayrıca mutluyum." ifadelerini kullandı.

Almanya'da düzenlenen turnuvada Türk taraftarlarının desteğinin önemine değinen Mert, "Burada 'evimize oynuyoruz' diyebilirim. Maçlarda tribünlerin yüzde 70-80'inin bizim taraftarımız olduğunu gördük. Bize çok iyi destek veriyorlar. Bunun da devam edeceğini umuyorum. Çok iyi bir şekilde bizi destekledikleri için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Babası Mahir Günok da eski bir kaleci olan Mert, sporcu bir ailede yetiştiğinin altını çizerek şunları söyledi:

Babamın eski kaleci olması buralara gelmemde önemli bir rol oynadı. Onun eski sporcu olması disiplinli bir şekilde futbol yaşantımı sürdürmeme olanak sağladı. 3 yıl önce kötü bir sakatlık yaşamama rağmen geri dönebildim ve A Milli Takım seviyesine çıkabildim. Bunlar disipline ve profesyonelliğe bağlı şeyler. Sporcu bir ailede yetiştim. Kardeşim voleybol oynadı. Amcam ve dedem de eski futbolcuydu. Ailemin genlerinde sporculuk var. 4-5 sene daha üst seviyede oynama dileğim var. Umarım bunu gerçekleştirebilirim.

Maçların seri penaltı atışlarına kalmasını tercih etmeyeceğini aktaran deneyimli file bekçisi sözlerine şu şekilde devam etti:

Penaltılara kalmasını istemeyiz. Maçı her takım önceden bitirmeyi ister. Penaltılara kaldığında kaleciler ön plana çıkabiliyor. Bunun için mental ve pratik olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Sahada neyin ne olacağı belli olmuyor. Sürekli sağa vuran oyuncu sola da atabiliyor. O anki şartlara ayak uydurmak önemli.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail ordusunda bir yüzbaşı öldürüldü

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir subayın hayatını kaybettiğini, 3 askerinin de ağır yaralandığını duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, 75. Tugay'da yüzbaşı olarak görev yapan Elay Elisha Lugasi, Gazze'nin kuzeyinde hayatını kaybetti.

Daha fazla detay verilmeyen açıklamada ayrıca, yine 75. Tugay'dan 3 askerin de ciddi şekilde yaralandığı kaydedildi.

Yaralı askerlerin tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı, askerlerin ailelerine haber verildiği aktarıldı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU