Barselona penis heykelciklerinin satışını yasaklıyor

Belediye meclisi üyeleri penis şeklindeki eşyaların sergilenmesinin kentin tarihi sokaklarının "değerini düşürdüğünü" söylüyor

Katalan kentinde cinsiyetçi ve homofobik mesajlar taşıyan tişörtlerin satışı yasaklanacak (Unsplash)

İster kaba bir buzdolabı mıknatısı, ister muzip bir shot bardağı ya da pejmürde bir kurulama bezi olsun, turistler artık Barselona'yı ziyaret ettikten sonra bazı hediyelik eşyaları evlerine götürmekte zorlanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katalan başkenti ve popüler turizm merkezi, hediyelik eşya alışverişini ve "zevksiz" teşhirleri kısıtlamak için sıkı yeni önlemler almayı planlıyor.

Barselona Belediye Meclisi 2018'den bu yana kentte hediyelik eşya satan dükkanların düzenini değiştirerek turistlerin yerleşim alanlarına akınını kontrol altına almaya çalışıyor.

Yerel meclisin üyeleri bu tür hediyelik eşyaların Barselona'nın en çok ziyaret edilen sokaklarının "değerini düşürdüğünü" söylüyor.

Halihazırda hediyelik eşya dükkanlarına yönelik kısıtlamaların uygulandığı koruma altındaki bölgeler arasında Sagrada Familia bölgesi, Ciutat Vella, Sant Antoni, Camp Nou, Park Güell ve Casa Vicens yer alıyor.

Önerilen tedbirler kapsamında "cinsiyetçi" ve "homofobik" tişörtlerle penis şeklindeki eşyaların satışı ve sergilenmesi yasaklanacak.

Barselona'da ERC meclis üyesi olan Jordi Coronas şunları söyledi: 

Barselona, 'hediyelik eşyaları' aracılığıyla dünyaya da yansıtılıyor.

Barcelona markalı penisler ya da cinsiyetçi ve homofobik mesajlar içeren tişörtler Katalonya'nın başkentinin değerlerini yansıtmıyor.

Kentin ve ticaretinin imajını iyileştirmek için yasal değişiklikler yapılmasını talep ediyoruz.

Meclisin nahoş hediyelik eşya satışlarını kısıtlama önerisi onaylanmış olsa da yeni kuralların Barselona genelindeki binlerce ürüne ne zaman uygulanacağı belli değil.

Bu hamle, aşırı turizmi kontrol altına alma mücadelesi veren İspanya'da tatilcilere yönelik bir dizi kısıtlamanın ortasında geldi.

Marbella, daha sıkı yaz kuralları kapsamında denize işerken yakalanan turistlere ağır para cezası vermeyi planlıyor.

Britanyalı turistlerin gözdesi olan Malaga belediyesindeki 25 plaja 750 euro para cezası uygulanacak.

Benidorm'a giden ziyaretçiler de gece yarısıyla sabah 7 saatleri arasında kumsallara ayak bastıkları için 1200 euroya varan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilecek; bu saatlerde plajda yüzmek, uyumak ve kamp yapmak da kesinlikle yasak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU