Ev tipi güneş panelinde dünya rekoru kırıldı

Oxford PV, "mucize malzeme" perovskit kullanarak yeni nesil pillerin ticarileştirilmesine öncülük ediyor

Oxford PV, "mucize malzeme" denen perovskit kullanılan güneş panellerini ticarileştiren dünyanın ilk şirketlerinden biri (Oxford PV)

Ev tipi güneş panelinde güneş ışığını elektriğe dönüştürmede yeni bir dünya rekoru kırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık merkezli girişim Oxford PV, geleneksel silikon tabanlı güneş panellerinin performansını artırmak için "mucize malzeme" denen perovskiti kullanan yeni nesil tandem güneş pilini tanıttı.

Silikon perovskit tandemli güneş pili, yüzde 26,9'luk bir verimlilik elde etti. Bu oran benzer boyuttaki mevcut en iyi silikon modüllere göre yüzde 1,9 daha yüksek.

Oxford PV, yaklaşık 1,6 metrekarelik alana sahip ve 25 kilogramdan hafif paneli konut uygulamaları için "ideal boyut" diye tanımladı.

Şirketin CEO'su David Ward, "Oxford PV'nin rekor kıran modülü, güneş enerjisi üretimi için önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor" dedi.

Ev sahiplerinin yanı sıra ticari müşteriler ve kamu hizmeti müşterileri de aynı ayak iziyle %20'ye kadar daha fazla güçten faydalanacak. Bu sadece kurulum maliyetlerinden tasarruf sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda karbondan arınma yolculuğunu hızlandırıyor ve küresel enerji dönüşümüne anlamlı bir şekilde katkıda bulunabiliyor.

Yeni ticari boyutlu güneş paneli rekorunun duyurulması, Çin'deki araştırmacıların tandem perovskit-silikon güneş pili kullanarak yüzde 34,6'lık yeni bir güç dönüştürme verimliliği rekoru kırmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Ancak sözkonusu oran yalnızca katı laboratuvar koşullarında elde edildi ve ticarileştirmeden çok uzak.

Oxford PV'nin bu büyük atılımı, endüstriyel boyuttaki bir modülde yüzde 25'lik verimlilik rekorunun kırılmasının üzerinden 6 ay geçmeden geldi.

Oxford PV'nin baş teknoloji sorumlusu Chris Case, "Geçen 10 yıl boyunca ekip, silikon tandem güneş pilleri üzerinde perovskit potansiyelini göstermeye devam etti ve bu süreçte verimlilik rekorları kırdı" dedi.

Şimdi bu yüksek verimli güneş teknolojisini ticari kullanıma sunarak tamamen elektrikli bir gelecek vizyonumuzu desteklemek için bir sonraki adımları atıyoruz.

Şirket, Almanya'nın Brandenburg an der Havel kasabasında yeni nesil güneş pillerinin üretimini hızlandırmayı umduğu bir üretim tesisi kurmuş durumda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU