Umutlar suya düştü: Eleştirmenlerin favorisi gişede çakıldı

Yüksek bütçeli epik aksiyonun bütçesi 168 milyon dolar

Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan Furiosa: Bir Mad Max Destanı, 7 dakika ayakta alkışlanmıştı (Warner Bros)

2024 gişesinde yaz sezonu yavaş başladı. Eleştirmenlerin öve öve bitiremediği epik aksiyon Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), gösterimde olduğu ikinci hafta sonunda da bekleneni veremedi. 

Zirve Garfield'ın

Sony'nin animasyon türündeki filmi Garfield (The Garfield Movie), gişede liderliği elinde tutmaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jim Davis'in 1978'de yarattığı ve maceraları karikatür sayfalarından televizyona kadar uzanan Garfield, kayıp babası Vic'le yolları yeniden kesişen Garfield'ın, arkadaşı Ollie'yle yaşadıklarını merkeze alıyor. Meşhur kediyi Galaksinin Koruyucuları'nin (Guardians of the Galaxy) yıldızı Chris Pratt seslendiriyor.

Yapımı 168 milyon dolara mal olan Furiosa'nın ikinci haftasındaki ABD hasılatı, yüzde 59'luk sert bir düşüşle 10,8 milyon dolara geriledi. Böylece cuma gübü 3 milyon dolar kazanan filmin geçen hafta yaptığı yetersiz başlangıcı telafi etme umutları da suya düşmüş oldu. 

Kâr etme hayalleri yarım kaldı

Maliyetli yapım bütçesinin yanı sıra pazarlama ve dağıtım masrafları da hesaba katıldığında, iyi eleştiriler alan intikam filminin sinemalarda kârlı olma umudu eleştirmenlere göre çok az. 
 


Mad Max prequel'i (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film), gösterime girdiği ilk gün, 3 bin 804 salondan 10,2 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Filmin 2015'teki Tom Hardy ve Charlize Theron'lu selefi Mad Max: Fury Road ise sadece açılış gününde 16 milyon dolar kazanmıştı.

1 Haziran itibarıyla Furiosa'nın dünya çapındaki hasılatı 74,7 milyon dolar.

Furiosa, Fury Road kadar olmasa da kusursuza yakın eleştiriler ve övgü dolu yorumlar aldı. Ancak filmle ilgili kulaktan kulağa dolaşan olumlu yorumlar ilk iki haftasında onu istenen başarıya ulaştırmaya yetmedi. 

Mad Max serisinin son filmi, Fury Road'dan 9 yıl sonra izleyiciyle buluştu.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU