Trump'ın sosyal medya uygulaması 2023'te X'ten bin kat daha az para kazandı

Rakamlar uygulamanın faaliyetlerini sürdürme becerisine dair "büyük şüphe uyandırıyor"

1 Nisan 2024 tarihli SEC dosyasına göre Truth Social, 2023'te sadece 4,1 milyon dolar gelir elde etti (Reuters)

Donald Trump'ın Truth Social uygulamasının, 2023'te Elon Musk'ın X uygulamasının gelirinin sadece yüzde 0,1'ini kazandığı yeni rakamlarla ortaya kondu.

Pazartesi günü düzenleyici kuruma gönderilen belgeler, sosyal medya platformunun geçen yıl satışlardan sadece 4,1 milyon dolar elde ettiğini ve net zararın 58,2 milyon dolara ulaştığını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu belgeler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) şirketin 11 milyar doların üzerinde bir değerle hisse senedi piyasasına girmesinden bir haftadan kısa bir süre sonra sunuldu.

Twitter'ın 2013'teki ilk halka arzından (IPO) önce şirket 665 milyon dolar gelir elde ediyordu ki bu rakam Truth Social'ın IPO'dan önceki gelirinin yüz katından fazla.

Elon Musk'ın Twitter'ı 2022'de özel şirkete dönüştürüp X diye yeniden adlandırmasından beri artık şirketin kazançlarını yayımlaması gerekmiyor fakat 2023'teki yıllık gelirinin yaklaşık 3,4 milyar dolar, yani Truth Social'dan bin kat daha fazla olduğu tahmin ediliyor.
 


Truth Social'ın hem gelirleri hem de kullanıcı sayılarının düştüğü anlaşılırken 4. çeyrek satışları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 39 azalarak sadece 751 bin dolar olarak kaydedildi.

Daha önce Truth Social, 8 milyondan fazla kişinin uygulamaya kaydolduğunu açıklamıştı ancak analiz şirketi Similarweb'in rakamları, şubattaki aylık aktif kullanıcı sayısının yarım milyonun altında olduğunu gösteriyor.

Buna karşılık Meta'nın son yatırımcı raporuna göre her ay 3 milyar kullanıcı Facebook'a giriş yapıyor.

Şirketin hisse senedi piyasasına girmesi Trump'ın net değerini birkaç milyar dolar artırarak onun dünyanın en zengin 500 kişisinin yer aldığı Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne ilk kez dahil olmasını sağlamıştı.

Truth Social'ın sahibi Trump Media & Technology Group'un hisseleri, şirketin pazartesi günü kazanç ve zararlarını açıklamasının ardından yüzde 20'den fazla düştü.

Bu düşüşle birlikte eski ABD Başkanı'nın tahmini net değeri 1 milyar dolardan fazla azaldı.

2022'den beri Trump Media'yla çalışan ABD merkezli muhasebe firması BF Borgers CPA PC, şirketin mali durumu göz önüne alındığında faaliyetlerini sürdürme becerisine dair şüpheleri olduğunu açıklamıştı.

Firma, Trump Media'nın Nasdaq menkul kıymetler borsasında işlem görmeye başlamasından bir gün önce yaptığı açıklamada şöyle belirtmişti: 

Faaliyet zararları, şirketin ayakta kalmaya devam etme becerisine dair büyük şüphe uyandırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU