DEM Partili Hatimoğulları'ndan, Erdoğan'a yanıt: Bu halk seni sandıklara gömecek

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Silopi’deki mitinginde seçmenlere seslendi

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Diyarbakır mitinginde, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine Silopi'den yanıt veren Hatimoğulları; "Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partisinin Silopi mitinginde halka seslenen Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı:

Dün yaptığı mitingi biliyorsunuz. Amed ve Batman mitingini gerçekleştirdi. Özellikle Amed’de şu sözleri sarf ediyor, diyor ki, ‘Bu kardeşinize oy vermediniz, biz de düşünüyoruz’ diyor. E sen tabii Amed’e gelip oy mu istiyorsun Erdoğan. Seçim propagandası olarak ne yapıyor biliyor musunuz? Amed’e gitmiş Irak’ta yaptıkları savaş zirvesini anlatıyor. Kürt halkını nasıl katledeceklerini anlatıyor, sınır ötesi operasyonları anlatıyor. Kürde diyor ki, ‘ben sana savaş vadediyorum ama sen bana oy vermiyorsun’ dercesine aklını yitirmiş bunlar aklını.

Yine Erdoğan aynı mitingde şöyle konuşmuş. DEM Parti halkın iradesine ‘ipotek’ koyuyormuş. Hadi oradan Erdoğan. DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir. Sen halkın ekmeğine ipotek koydun Erdoğan ve bu halk adil ekonomi için mücadele etmek için devam edecek. Seni sandıklara gömecek Erdoğan.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU