DEM Parti İBB Başkan adayı Beştaş: Burcu Köksal'a da cevap veririz, Tanju Özcan'a da geçit vermeyiz

"Onlar gibi belediyenin bütçesinden tüm İstanbul'u koca koca afişlerle süslemiyor olabiliriz. Ama şunu biliyoruz biz yüreklerdeyiz, beyinlerdeyiz."

Fotoğraf: AA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarını Beyoğlu ve Sarıyer'de sürdürdü.

İlk olarak partisinin Beyoğlu Hacıahmet Mahallesi'ndeki seçim ofisini ziyaret eden Beştaş, buradaki kalabalığa hitap etti.

Demokratik değerlere sahip çıkan bir parti olduklarını ifade eden Beştaş, "Bizim için siyaset, İBB Başkanlığı; koltuk makamı değil, halka hizmet makamıdır. Halkla birlikte kenti yönetmektir. Onlar gibi belediyenin bütçesinden tüm İstanbul'u koca koca afişlerle süslemiyor olabiliriz. Ama şunu biliyoruz biz yüreklerdeyiz, beyinlerdeyiz." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalabalığa 31 Mart'ta kendilerine oy vermeleri çağrısında bulunan Beştaş, daha sonra Sarıyer'e geçti.

Burada bir kafede öğrencilerle bir araya gelen Beştaş, seçime, kimseye kazandırmak veya kaybettirmek için girmediklerini söyledi.

İktidarın veya muhalefetin tarafında olmadıklarını kaydeden Beştaş, "İktidarla mücadele etmek için yola çıktık. Ama Burcu Köksal'a da cevap veririz, Tanju Özcan'a da geçit vermeyiz." diye konuştu.

Beştaş'a, 27. Dönem HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de eşlik etti.

"2019'da bir defaya mahsus karar aldık"

Beştaş daha sonra Habertürk yayınına katıldı.

Partilerinin İBB için aday göstermesi tartışmalarına değinen Beştaş şunları kaydetti:

Sonuçta biz bir siyasi parti olarak tabii ki seçimlere gireriz. Bu bütün seçimler için sözkonusu. Şu anda Meclis'in üçüncü büyük partisiyiz. Her ne kadar kayyum atansa da kazandığımız belediyelerimiz var. Meşru ve doğal olanı her partinin seçimlere girmesidir. Bu biraz da Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili çokça konuşuldu. İttifaklar zzorunlu hale geldi. Biz 2019'da bir defaya mahsus karar aldık. O her zaman ilelebet karar değil neticede. Demokrasinin önünü açmak için karar aldık. Kaybettirmek, kazandırmak üzerine bir stratejik yaklaşımdı. Dönemsel atmosferi, siyasal durumu, mevcut tıkanıklığı, kurullarımızın çok yoğun tartışmalarıyla böyle bir karar aldık. Bugün bir parti olarak seçime girme karar aldık. Aslolan partilerin yarışmasıdır. O bir istisnaydı. O dönem için stratejik karar aldık. Bu döneme gelince sonuçta kararımız bu. Normale döndük tırnak içinde söylüyorum. Aslolan kendi kimliğimizle girmek.

Açıklamalarında muhalefeeti eleştiren Beştaş, "Seçim sadece İstanbul’da gibi hareket ediliyor. Kürt şehirlerinde hukuksuzluklar var, AKP’nin taşıdığı seçmenler var. Muhalefetten de bu duruma tepki gelmiyor" diye konuştu.

Beştaş konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Esenyurt dahil İstanbul’un her yerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminde DEM Parti’ye oy istiyoruz. Adaylıktan çekilmeyeceğiz! Çekileceğimiz bir yarışa girmeyiz. Biz yaptığımızı söyleriz, söylediğimizi yaparız.

17 Mart Pazar günü Yenikapı’da Newroz’u kutlayacağız. İstanbul’u İstanbullularla yöneteceğiz.

 

 

AA, Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU