BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Cumhurbaşkanının bırakacağı son seçim, kaybedeceği seçim olur

Baş, “Cumhurbaşkanı kendi yerine klonunu bile bırakmaz, bırakın bir başkasını. Dolayısıyla bu beklenti boşa bir beklentidir” dedi

Fotoğraf: X / @huseyinbas_BTP

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçim çalışmaları için Kocaeli’ndeydi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baş şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye ekonomisi 20 yıldır her geçen gün daha kötü noktaya gitmiştir. Bugünden sonra daha iyi bir noktaya gideceğini işaret eden hiçbir belirti yoktur, daha da kötüye gidecek bir ekonomi bekliyoruz. Enflasyonun daha yükselebileceğini, faizlerin insanların krediye ulaşamayacağı bir noktada kalacağını, dövizin patlayabileceğini hülasa ekonominin çok kötü bir noktaya gidebileceğini öngörüyoruz ama bunların çözümü sandıktır, siyasettir. Biz de bunun için gayret ediyoruz. Dolayısıyla inşallah Türkiye'deki bu sorunları hep birlikte aşacağız.

Baş, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘31 Mart son seçimim’ açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

Cumhurbaşkanının bırakacağı son seçim, kaybedeceği seçim olur. Kazanacağı hiçbir seçimden önce cumhurbaşkanı siyaseti bırakmaz. Bundan önce bunu çok defa söyledi. Eğer öyle siyaseti bırakacağını bekleyenler varsa çok beklerler. Ben daha önce de söyledim, Cumhurbaşkanı kendi yerine klonunu bile bırakmaz, bırakın bir başkasını.  Dolayısıyla bu beklenti boşa bir beklentidir. Milletin duygusal damarlarıyla oynayıp bu seçimde düşen oylarını toparlamak, seçmenini konsolide etmek için söylediği bir hikaye söylemdir bu. Ama son seçimi olmasını konuşuyorsak 14 Mayıs seçimi de Cumhurbaşkanı’nın giremeyeceği bir seçimdi. Anayasayı dinlemedi ve seçime girdi. Bundan sonra hangi anayasa, hangi yasa, hangi kanun Cumhurbaşkanın seçime girmesini engelleyebilir, hiçbiri engelleyemez.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU