Yıldız oyuncu, Dune 2 söylentilerini yanıtladı

Anya Taylor-Joy'un kadrodaki Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlere katılacağı söylentileri uzun süredir dolaşıyordu

Anya Taylor-Joy, Denis Villeneuve'ün filmi Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune Part: Two) kadrosunda yer aldığını doğruladı.

Yıldız oyuncunun Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler ve Florence Pugh'nun yer aldığı yıldızlarla dolu kadroya katılacağı söylentileri uzun süredir dolaşıyordu.

Taylor-Joy, Warner Bros stüdyosunun TikTok hesabına verdiği röportajda haberi doğruladı. Oyuncu, "Bir rüya gerçek oluyor" dedi.

Kitaplar inanılmaz ama bu kadro ve Denis'le bundan daha iyisi olamaz.

Oyuncu filmin "tüm hayatı boyunca izlediği en iyi filmlerden biri" olduğunu da sözlerine ekledi.

Sahiden Denis bu işin hakkından geldi.

İlk filmdeki Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling ve Javier Bardem'in geri döndüğü filmde onlara, Christopher Walken, Léa Seydoux ve Souheila Yacoub katılıyor.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, 1 Mart'ta sinemalarda gösterime girmeye hazırlanıyor.
 

Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy, 2023 BAFTA Ödülleri'ne katılmıştı (AFP)


Filmin çok beklenen gösterimi, geçen yılki Hollywood grevleri nedeniyle birkaç ay ertelendikten sonra gerçekleşiyor.

Villeneuve önceki haftalarda üçüncü Dune filmi hakkındaki düşüncelerini paylaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

56 yaşındaki sinemacı daha önce Frank Herbert'ın devam romanı Dune Mesihi'ne dayanan üçüncü bir Dune filmi yapmakla ilgilendiğini ifade etmişti.

Warner Bros henüz Dune 3'ü onaylamadı fakat Villeneuve, gerçekleşmesi halinde bunun serinin son yapımı olacağını söylemişti.

Villeneuve, Time dergisine yaptığı açıklamada "Dune Mesihi benim yapacağım son Dune filmi olmalı" diyerek bunu doğrulamıştı.

Yönetmen geçen aralıkta Dune Mesihi'nin "halihazırda yazıldığını" söyleyerek şöyle eklemişti:

Senaryo neredeyse bitti ama henüz bitmedi. Biraz zaman alacak... Üçüncü bir film yapma hayalimiz var... Bu bana kesinlikle mantıklı geliyor.

Villeneuve, Bölüm İki'yi "epik bir savaş filmi" diye tanımlayarak ilkinden "çok daha yoğun" olduğunu belirtiyor.

Filmin resmi kısa tanıtım yazısında "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'de Paul Atreides'in, ailesini yok eden komploculara karşı küplere binmiş halde intikam almaya giderken Chani ve Fremen'le bir araya geldiği efsanevi yolculuk anlatılacak" diye belirtiliyor.

Hayatının aşkıyla bilinen evrenin kaderi arasında seçim yapmak zorunda kalan Atreides, sadece kendisinin öngörebildiği korkunç bir geleceği engellemeye çalışıyor.

Ekim 2021'de dünyanın dört bir yanındaki sinemalarda gösterime giren ilk film, Kuzey Amerika'daki açılış hafta sonunda 40,1 milyon dolarlık bilet satışı yaparak Warner Bros'un hem sinemada hem de dijital yayın platforumda gösterime giren filmleri arasında şimdiye kadarki en iyi yerel açılışı yapmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU