True Detective'in yıldızı, kötü puan kampanyası başlatan toksik hayranları yorumladı

Dizi sorumlusu Issa López, "fanatikleri" dizinin Rotten Tomatoes puanını samimiyetsiz bir şekilde düşürmekle suçlamıştı

(AP)

True Detective: Night Country'nin yıldızı Kali Reis, dizi sorumlusu Issa López'in diziyi eleştiri bombardımanına tutmakla suçladığı kadın düşmanı "biraderlere" yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eleştiri bombardımanı", Rotten Tomatoes gibi eleştiri toplama sitelerindeki puanını düşürmek için koordineli bir çabayla bir film, TV dizisi veya video oyunuyla ilgili toplu olarak olumsuz eleştiriler yayımlanmasını tanımlamak için kullanılan bir terim.

HBO'nun antoloji dizisinin ilk üç sezonunda erkek oyuncular başroldeyken, son sezonunda Reis ve Oscar ödüllü Jodie Foster başrolde yer alıyor.

Night Country'nin ilk bölümü geçen ay yayımlandıktan sonra López bir tweet atmıştı:

[True Detective: Night Country'nin] dün gecesini [bölümünü] beğendiyseniz ve Rotten Tomatoes hesabınız varsa, belki oraya girip bir izleyici yorumu bırakabilirsiniz? [Sezon 1]'in biraderleri ve sıkı fanatikleri izleyici puanı aşağı çekmeyi kendilerine görev edinmiş ki 5 yıldızlı yorumlar düşünüldüğünde bu biraz üzücü.

Daha sonra López o tweet'i silmişti.

The Independent'a verdiği son röportajda Alaska Eyalet Polisi Evangeline Navarro'yu canlandıran Reis'e yönetmeninin yorumları soruldu.

true detective
Kali Reis (solda) ve Jodie Foster, True Detective: Night Country'deki bir sahnede (HBO)


Reis, "Ben de dahil herkes ilk sezonu çok sevmişti" dedi.

Issa ilk sezonu yeniden yazmaya ya da ilk sezondan daha iyisini yapmaya çalışmadı. İlk sezonla bağlantılar var, ona saygı duruşu ve aşk mektubu var. Ama ilk sezonu kopyalayamazsınız.

Yani, eğer kafalarını birinci sezonun kı**ndan çıkarabilirlerse harika olur. Eğer diziyi olduğu gibi kabul edip beğenmezlerse sorun yok. Ama bu biraz talihsiz bir durum çünkü fanatikler ve bu 'gerçek hayranlara' güvenen ve 'Eğer bunu söylüyorlarsa o zaman izlemek bile istemiyorum' diyenler var."

Röportajın başka bir yerinde Reis, bazı trollerin karakterini Joel D. Montgrand'ın canlandırdığı erkek arkadaşı Eddie Qavvik'e tecavüz etmekle suçladıklarını söyledi.

Bir sahnede Navarro, Qavvik'le birlikte olurken onun boğazını sıkıyor. Reis, "Karakterim tecavüzcü olmakla suçlandı!" dedi.

Yani hangi yüzyılda yaşıyorsun sen?

Son yıllarda eleştiri bombardımanından etkilenen diğer diziler arasında LGBT+ hikayeleri nedeniyle homofobik trollerin öfkesini çeken The Last of Us da yer alıyor.

Kıyamet sonrası temalı hit dizinin "Long, Long Time" adlı üçüncü bölümü Nick Offerman'ın canlandırdığı Bill ve Murray Bartlett'in rolünü üstlendiği Frank arasındaki eşcinsel aşk ilişkisine odaklanıyordu. Bölüm geniş çapta beğeni topladı ve dokunaklı anlatımıyla hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından övgüyle karşılandı. Ancak IMDB'de dizinin en düşük puan alan bölümlerinden biri oldu.

True Detective: Night Country ABD'de Max, Birleşik Krallık'ta Sky Atlantik ve NOW kanallarından izlenebiliyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU