Gazze'ye destek veren Roger Waters'ın sözleşmesi sonlandırıldı

80 yaşındaki müzisyen anti-semitizmle suçlanıyor

Roger Waters, 1964'te Pink Floyd'u kuran isimlerden biriydi (Reuters)

Müzik yapım şirketi BMG, Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters'la olan sözleşmesini ünlü müzisyenin İsrail, Ukrayna ve ABD'yle ilgili açıklamaları nedeniyle sonlandırdı.

Almanya merkezli şirket, 80 yaşındaki müzisyenle 2016'da anlaşma imzalamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözleşmesi sonlandırılan Waters, son aylarda Gazze savaşıyla ilgili yorumları nedeniyle Batı ülkelerinde anti-semitizmle suçlanıyordu.

Hakkındaki anti-semitizm suçlamalarını reddeden Waters, geçen kasımda verdiği röportajda BMG'yle yaşadıkları fikir ayrılığını, şirketin ortaklarından Bertelsmann'ın İsrail çıkarlarını savunmasına bağlamıştı.

Variety'ye konuşan bir kaynak şirketin Waters'ın bu iddiasını kabul etmediğini ancak CEO Thomas Coesfeld'in konuyla ilgili Bertelsmann'la görüştüğünü söyledi. 

Geçen yıl göreve getirilen Coesfeld, aynı zaman Bertelsmann'ın sahibi olan ailenin bir üyesi.

Roger Waters daha önce Rusya'nın davetlisi olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde bir konuşma yapmış ve Ukrayna işgalinin sebepsiz olmadığını söyleyerek tepki çekmişti.

Waters ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ı Ukrayna'daki çatışmaları körüklediği gerekçesiyle "savaş suçlusu" diye nitelemişti. 

Geçen yıl mayısta Berlin'de düzenlediği konsere Nazi üniformasıyla çıkan ünlü müzisyen o dönem de anti-semitizmle suçlanmıştı.

Müzisyen, konserdeki imgelerin ve metaforların baskıcı rejimleri ve faşizmi sorgulamak amacıyla kullanıldığına dikkat çekmişti.


Independent Türkçe, Variety, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU